Menu

Nieuw contract gladheidsbestrijding

2 februari 2021

‘Pas op, het kan verraderlijk glad zijn’, meldden de nieuwslezers maandag 1 februari. In de ochtend schuifel je voorzichtig naar je auto toe. Eenmaal rijdend op de weg is het goed te doen, er is gelukkig gestrooid.

Een grote groep medewerkers van Van Werven zorgt er jaarlijks voor dat de wegen minder glad zijn in koude periodes. Zij doet dit in onder andere in Lelystad, Zwolle, ’t Harde, Dronten en Oldebroek.

 

Nieuw contract

Van Werven kreeg onlangs opdracht om ook de komende vijf jaar de gladheidsbestrijding te verzorgen voor Rijkswaterstaat. Samen met Jan Bakker en transportbedrijf Eiland gaat Van Werven (als dienstverlener voor De Jong Zuurmond) deze uitdaging aan op de percelen Zwolle en ’t Harde.

Zodra de oproep van Rijkswaterstaat komt, gaan de medewerkers op pad om de wegen veilig begaanbaar te maken. Coördinator Arnout Vos vertelt: “Wanneer het voor een lange tijd vriest, schuiven de alledaagse werkzaamheden van het werk bij Van Werven even op. Gelukkig zijn er ieder jaar weer mensen die het leuk vinden om tijd en moeite te steken in de gladheidsbestrijding. Er is een vaste groep personeelsleden die dit doet en daar zijn we blij mee. Het is hard werken, maar fijn om zo ons steentje bij te kunnen dragen aan veilige wegen.”

Verder lezen

Van Werven breidt machinepark uit met elektrische Volvo wiellader

Van Werven breidt machinepark uit met elektrische Volvo wiellader

15 januari 2021

Van Werven voegde onlangs een nieuwe elektrische Volvo toe aan het machinepark: de L25 electric. De machine behoort tot de eerste twee elektrische Volvo compact machines in Nederland.
 

Lees meer
​Afvalinzameling opgeschort vanwege winters weer

​Afvalinzameling opgeschort vanwege winters weer

08 februari 2021

De inzameling van huisvuil en bedrijfsafval door Van Werven is vanwege het winterse weer vertraagd of uitgevallen. De meeste wegen zijn door de sneeuw te glad geworden voor de vuilniswagens. Zodra de wegen weer begaanbaar zijn, hervatten we de inzameling.
 

Lees meer