Menu

Van Werven breidt machinepark uit met elektrische Volvo wiellader

15 januari 2021

Van Werven voegde onlangs een nieuwe elektrische Volvo toe aan het machinepark: de L25 electric. De machine behoort tot de eerste twee elektrische Volvo compact machines in Nederland.
 

De Volvo L25 electric is de eerste in een nieuwe reeks elektrische compacte wielladers. De machine beschikt over hetzelfde vermogen als een diesel aangedreven wiellader, maar werkt stiller, schoner en comfortabeler. Dit creëert nieuwe mogelijkheden in bijvoorbeeld stedelijke gebieden en in de buurt van geluidsgevoelige locaties.
 

‘Mooie oplossing’

Harry Hertsenberg, directeur Infra bij Van Werven: “In onze ogen is verduurzaming een bittere noodzaak. Samen met onze klanten en leveranciers zoals SMT en Volvo moeten we werk maken van een zo laag mogelijke uitstoot. Van Werven verduurzaamt door de nieuwste machines met de schoonste motoren aan te schaffen, door stikstoffilters op machines te bouwen en door in elektrische machines te investeren. Volgens ons vormen elektrisch aangedreven machines vooral in het lichtere segment een mooie oplossing. Praktische zaken als het opladen van accu’s, het transport van de machine en de vaak relatief korte inzettijden, bieden ons hierbij de flexibiliteit die we gewend zijn van de standaard door diesel aangedreven machines. We gaan de Volvo L25 inzetten op GWW-projecten waar emissieloos werken een eis vormt.”

Verder lezen

Eerste Volvo FH-trucks voor Van Werven

Eerste Volvo FH-trucks voor Van Werven

08 januari 2021

Onlangs voegde Van Werven drie Volvo FH-trucks toe aan het wagenpark: twee Volvo’s FH 460 10x4 TAG XL met zeventien tonmeter Palfinger Epsilon autolaadkraan en één multi-inzetbare Volvo FH 500 8x2 met 65 tonmeter HIAB-autolaadkraan. 

Lees meer
Nieuw contract gladheidsbestrijding

Nieuw contract gladheidsbestrijding

02 februari 2021

‘Pas op, het kan verraderlijk glad zijn’, meldden de nieuwslezers maandag 1 februari. In de ochtend schuifel je voorzichtig naar je auto toe. Eenmaal rijdend op de weg is het goed te doen, er is gelukkig gestrooid.

Lees meer