Menu

Onze mentaliteit

Ons motto is al decennialang: duurzaam ondernemen met mens en techniek. Zonder onze mensen, geen Van Werven. Daarom hechten wij grote waarde aan continuïteit, dat zit er bij een familiebedrijf nu eenmaal ingebakken. We spannen ons maximaal in voor werkgelegenheid, we hanteren het principe 'gezond erin, gezond eruit' en stuurden in 2017 nog 110 mensen op cursus, zodat iedereen zich blijft ontwikkelen. Onze chauffeurs en machinisten zijn vakmensen, met passie voor hun beroep. Die passie maakt dat zij elke dag weer vakwerk leveren, ze meer leren over hun machine en de extra mogelijkheden door innovaties en dagelijks met plezier werken. #mooimachinewerk
 

We houden van hard werken, van samen werken en van logisch nadenken. We zijn een familiebedrijf met de voeten stevig in de klei en de locale samenleving. Ons bedrijf is nooit belangrijker dan mensen. 34% van onze mensen is langer in dienst dan 12 jaar. Dat zijn veelzeggende cijfers. Hoe komt het dat veel mensen zo lang bij ons werken?
12
11
10
9
8
7
6
5
4
34% van onze mensen zijn langer dan 12 jaar in dienst

Toegewijd

Van Werven is een familiebedrijf dat continuïteit als grootste goed ziet. We bestaan 70 jaar en willen door tot in lengte van jaren. Niet gedreven door de grillen van aandeelhouders en kwartaalcijfers, maar met oog voor mensen. 'Duurzaam ondernemen met mens en techniek', was decennialang ons motto. Dat is het nog steeds.


Gerbert van den Berg over zijn functie als allround machinist. 

Verantwoordelijkheid

Veel van onze mensen wonen in onze eigen regio. We kennen de mannen en vrouwen die bij ons werken, en we kennen hun gezinnen. Het maakt ons continu bewust van onze verantwoordelijkheid. Omdat onze mensen al jaren dienstbaar zijn aan Van Werven, hebben we in crisisjaren geen mensen ontslagen, maar enkele overnames gedaan voor extra werkgelegenheid. 

Van Werven is een echt familiebedrijf met betrokken medewerkers

Gezond erin, gezond eruit

Hard werken betekent niet dat we ons kapot werken. Veel van ons werk is fysiek werk, maar 'Gezond erin, gezond eruit', is ons motto. We stimuleren een gezonde levensstijl, vitaliteit en verantwoord werken. We overvragen onze mensen niet, werken met modern materieel en werken samen met gezondheidsinstellingen om zowel preventief als reactief te behandelen. Onze werknemers doen regelmatig in groepsverband mee aan sportieve activiteiten.

2.9% ziekte verzuim

Trainingen

In 2013 gingen 250 medewerkers op cursus. Training, (na)scholing en ander onderwijs is van essentieel belang voor het functioneren van het bedrijf, maar nog meer voor de eigen ontwikkeling van personeel. Door daar continu aan te werken, kunnen lange dienstverbanden zoals we dat bij Van Werven gewend zijn, blijven bestaan. Onze omgeving blijft door de jaren heen veranderen, onze werkzaamheden evenzo. Daarom veranderen wij mee, het liefst voor de troepen uit.