Menu

Jouw passie op de juiste plek

Hij staat iedere dag letterlijk met zijn voeten in de klei op projecten. Zij maakt ons werk achter de schermen mogelijk. Shovelmachinist Mark Boer en HR-medewerker Sandra Bruijnes vertellen over hun werk bij Van Werven. 

Hoe ben je bij Van Werven begonnen?

Mark: “Poeh, het is alweer tien jaar geleden dat ik bij Van Werven startte. Ik leerde het bedrijf kennen tijdens een snuffelstage. Daarna ben ik erin gegroeid en nooit meer weggegaan. Het begon met auto’s en machines wassen op zaterdagen. Toen ik in 2014 mijn opleiding tot machinist afrondde, kwam ik meteen in vaste dienst.”
Sandra: “Twee jaar geleden begon ik met de deeltijd opleiding Human Resource Management. Ik kon bij Van Werven terecht voor mijn praktijkopdrachten. Iedereen was bereid mij hierbij te helpen, dat is heel fijn. Al vanaf het begin voelt het goed. Sinds een jaar werk ik ook binnen het bedrijf.” 

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mark: “Ik werk al vijf jaar op een shovel, die machine trok mijn het meest. Het is mooi en afwisselend werk. Ik doe alles wat je met een shovel kunt doen: de ene dag leg ik betonplaten, de andere dag maak ik een zandbaan met een laserblad voor straatwerk. Een bouwproject maak ik vaak van begin tot eind mee.”
Sandra: “Dat is heel wisselend! Die diversiteit is ook juist wat mij aanspreekt. Van het werven en selecteren van medewerkers tot talentontwikkeling: het vak is heel breed. Ik ga altijd uitvoerend, ondersteunend of adviserend aan de slag, met als doel om mens en organisatie samen te laten groeien.”

Mark Boer leerde Van Werven kennen tijdens een snuffelstage. Inmiddels werkt hij al tien jaar bij ons bedrijf.

Waarom ga je met plezier naar je werk?

Mark: "Ik houd van de zelfstandigheid in mijn werk en de daarbij horende uitdaging. Als ik ’s morgens hoor wat ik moet doen, kan ik mij de hele dag redden. Niet alles gaat volgens tekening. Ik bedenk zelf de hoogtes voor de zandbaan van het straatwerk, zodat het water de goede kant op loopt. Zelf initiatief nemen is belangrijk en als dan iets goed gelukt, geeft dat voldoening. Verder vind ik het mooi om op wisselende locaties te werken. Op dit moment werk ik in Hattemerbroek, maar ik maak ook uitstapjes naar bijvoorbeeld Hoofddorp. Zo kom je nog eens ergens en zie je nog eens wat.”
Sandra: “Ik ben hier helemaal op mijn plek. Ik houd van uitdaging, vrijheid en zelfstandigheid. Niet denken in problemen, maar in oplossingen. Dat matcht met de cultuur van Van Werven. We werken hard, maar met oog voor elkaar.”

"We werken hard, maar met oog voor elkaar."

​Welke kansen heb je bij Van Werven gekregen?

Mark: “Ik ben in dienst gekomen als zaterdaghulp en werk nu als shovelmachinist. Meteen na mijn opleiding kon ik in dienst komen. Van Werven denkt altijd mee. Toen ik aangaf graag op een shovel te willen werken, hielden ze hier rekening mee. Zodra er een plek op een shovel vrijkwam, was ik aan de beurt.”
Sandra: “Net als Mark kreeg ik de kans om me te ontwikkelen. Allereerst doordat ik voor mijn opleiding praktijkopdrachten mocht uitvoeren bij Van Werven. Daar is het bedrijf natuurlijk best wat tijd aan kwijt, maar ik voelde mij meteen welkom en gehoord. Na een jaar mocht ik doorgroeien tot deeltijd HR-medewerker. Als je zelf kansen ziet en je proactief opstelt, krijg je daar bij Van Werven ook de ruimte voor.”
 

Zou je Van Werven als werkgever aan anderen aanraden?

Mark: “Ja, absoluut. Het is een mooi, groot bedrijf. Het materieel waarmee je werkt is modern en wordt netjes onderhouden. Ook met collega’s is het gezellig. Ondanks de grootte van het bedrijf ken ik de meesten gewoon bij naam.”
Sandra: “Ja, zeker. Je wordt bij Van Werven écht gezien, dat vind ik mooi. Het bedrijf is betrokken bij zijn medewerkers: ze doen er alles aan om iedereen binnen te houden. Dat vertaalt zich in loyaliteit van medewerkers naar Van Werven toe. Ik zie het terug in de lange dienstverbanden en inzet; mensen willen een stap extra zetten als dat nodig is. De kernwaarden ‘ondernemend, slagvaardig, dienstbaar, betrokken en puur’ zijn leidend binnen Van Werven. Als dit aansluit op hoe jij in het leven staat, dan zit je hier op de juiste plek.”

Sandra maakte praktijkopdrachten voor haar opleiding bij Van Werven. Inmiddels werkt ze een jaar op de HRM-afdeling.

Van Werven is een familiebedrijf. Hoe merk je dat in jouw werk?

Mark: “We werken sámen toe naar een mooi resultaat: het kantoor, de machinisten, de directie... We hebben elkaar nodig.”
Sandra: “De manier waarop oprichter Willem van Werven vijfenzeventig jaar geleden al werkte, zie ik nog steeds terug in het bedrijf. Van Werven is sociaal betrokken, denkt in oplossingen en werkt met boerenverstand. De sfeer is nuchter en de communicatielijnen zijn kort. Bovenal heeft Van Werven – zoals ik eerder al benoemde – oog voor zijn medewerkers. Het contact is persoonlijk en gemoedelijk.”
 

Ook werken bij Van Werven? Klik hier!