Menu

Ons bedrijfsprofiel

Van Werven is een veelzijdige dienstverlener op het gebied van infra & recycling. We werken dagelijks aan een duurzame infrastructuur, recycling (circulaire economie) en een vruchtbare bodem. Uitgedaagd door de maatschappij en onze klanten, zoeken én vinden we al meer dan 75 jaar nieuwe verbindingen. Daar hebben we onze veelzijdigheid aan te danken. We zijn een familiebedrijf met korte lijnen en kunnen snel schakelen. We werken volgens onze kernwaarden: ondernemend, slagvaardig, dienstbaar, betrokken en puur. De oorsprong van ons bedrijf ligt in Oldebroek. Gedreven door ambitie zijn we inmiddels vanuit vijftien locaties actief in binnen- en buitenland.

Geen boer kon een trekker zelfstandig terugverdienen, maar samen konden ze dat wel. Dat was de collectieve gedachte van Willem van Werven. Daarom kocht hij er één, waarmee hij zijn bedrijf kon starten en ze elkaar konden helpen. Dat betekende de start van het verhuurbedrijf van Van Werven in 1945.

Omdat de trekker van Willem vaker verhuurd moest worden om rendabel te kunnen zijn, was de bouwbranche de volgende doelgroep. Achter de trekker kocht Willem een kipper en zo ontstond grondverzetbedrijf Van Werven. En omdat een kipper economisch gezien eigenlijk nooit leeg terug kan aan het einde van de dag, besloot Van Werven later het bouwafval mee retour te nemen. Zo ontstond de afvalinzameling. En omdat het weggooien van afval geen échte oplossing is, zijn we één van de meest innovatieve recyclers geworden.
 

Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan

“Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan”, zei Hendrik altijd. Hieruit is het ‘wij verkopen geen nee’ geboren. Logisch denken, dicht bij de bedoeling blijven en durven. Inmiddels kunnen we bijvoorbeeld heel goed diepploegen, maar daarvoor hebben we eerst wel verschillende trekkers doormidden getrokken. We haalden zelfs een trekker uit Amerika. Er ging heel veel kapot, maar van fouten leer je het meest. Iets doen wat een ander niet kan, dan bouw je aan een voorsprong op de concurrentie. Inmiddels ontwikkelden we vele hulpstukken, waarmee we ons werk sneller, beter en goedkoper kunnen uitvoeren.

De introductie van gieken op tractoren bracht ons op de bouw. We maakten heel innovatief van een boomstam een giek, waardoor we op de eerste etage konden werken bij de bouw van het zwembad in Wezep. 

Van Werven is nog steeds zichzelf

We bestaan inmiddels bijna 80 jaar. We hebben heel wat meegemaakt. We zijn uitgegroeid naar een bedrijf waar dagelijks zo’n 500 mensen aan het werk zijn. We opereren onder vier divisies, hebben twaalf locaties, zestig bedrijfswagens, honderden machines, maar bovenal is Van Werven nog steeds zichzelf. De derde generatie Van Werven is inmiddels aandeelhouder en actief in de directie en het management van het bedrijf.

Onze veelzijdigheid is niet uit de lucht komen vallen. Het is een aaneenschakeling van logische gedachtes.

Vermogen om te veranderen

Omdat we altijd zoeken naar oplossingen en tegelijkertijd een familiebedrijf zijn met de vrijheid om te kunnen investeren op lange termijn, kunnen we ons heel goed aanpassen aan een veranderende samenleving. Twintig jaar geleden vonden we het mooi als er zwarte rook uit een uitlaat kwam, voortschrijdend inzicht doet ons beter weten. Twintig jaar geleden gooiden we al ons afval weg, inmiddels weten we dat afval waarde heeft. Twintig jaar geleden dachten we dat grondstoffen onuitputtelijk waren, inmiddels weten we dat hergebruik van grondstoffen de toekomst heeft. Alleen dan kunnen onze kinderen en kleinkinderen ook in hun behoeften blijven voorzien.

Onze veelzijdigheid is niet uit de lucht komen vallen. Het is een aaneenschakeling van logische gedachtes. Als gespecialiseerde dienstverlener zetten we inmiddels in op lokale en bovenregionale projecten op het gebied van grondwerken, weg- en waterbouw, bosbouw, woning- en utiliteitsbouw, afvalinzameling en recycling, transport, biomassa en kunststofrecycling. Met deze activiteiten bedienen we particulieren, MKB bedrijven, overheden, infra- en bouwaannemers en industriële bedrijven op het gebied van energie- en kunststofproductie.

De oorsprong van ons bedrijf ligt in Oldebroek. Gedreven door ambitie zijn we inmiddels vanuit twaalf vestigingen actief in binnen- en buitenland. Tijdens de nationale finale van de European Business Awards 2012 is de kunststofdivisie gekozen als winnaar in de categorie innovatie. 15.000 bedrijven dongen mee naar de hoofdprijs, in 27 Europese landen. In 2013 ontvingen we de Linneausprijs, waarmee we ons beste onderneming van de Noord-West Veluwe en Flevoland mogen noemen. In 2012 ontving Van Werven de prestigieuze Investment Award uit handen van de Britse ambassadeur in Den Haag. Een mooie beloning voor al onze mensen, vinden we.
 

Onze kernwaarden

Gedreven door ambitie zoeken we continu naar betere oplossingen zonder de échte bedoeling uit het oog te verliezen. We werken hard, zijn voortdurend in beweging en vinden telkens nieuwe verbindingen waaraan we onze veelzijdigheid te danken hebben.
Onze collectieve wil - in alle lagen van de organisatie - om succesvol te zijn, maakt dat we snel kunnen schakelen op vele fronten.
Van Werven is al vanaf de oorsprong een dienstverlener. Dienstbaarheid zit in ons DNA. We koppelen de belangen van onze klanten, medewerkers en de maatschappij en spelen hier met échte oplossingen op in.
Als familiebedrijf staan we middenin de samenleving. De verantwoordelijkheid voor de maatschappij beleven we en is echt. We hechten grote waarde aan menselijkheid, waardering en respect.
We zijn wie we zijn en laten ons vooral leiden door gevoel en boerenverstand. Gelet op onze lange termijn visie is wederzijds vertrouwen de basis voor continuïteit.