Menu

Primeur in plastic recycling: Van Werven start verkoop koolstofcertificaten

6 februari 2024

Van Werven gaat als eerste Nederlandse plastic recycler de gereduceerde CO2-uitstoot verhandelen met koolstofcertificaten. Klimaatbewuste bedrijven kunnen met deze certificaten CO2-uitstoot die zij nu nog niet kunnen verminderen compenseren.

De verkoop van koolstofcertificaten komt op het juiste moment. De plastic recycling sector verkeert opnieuw in een hevige crisis, dit keer door een groot aanbod van goedkope nieuwe plastics uit China. CEO Wilfred van Werven: “Deze certificaten zijn voor ons enorm belangrijk als noodzakelijke financiële waardering voor de klimaatimpact die met onze plastic recycling activiteiten wordt gecreëerd. Kopers van deze certificaten dragen meteen bij aan continuïteit en opschaling van plastic recycling en daarmee de circulaire economie in Nederland.”

Alternatief voor nieuw plastic
Op de locatie van Van Werven in Biddinghuizen worden harde plastics, zoals tuinstoelen en kratten ingezameld bij milieustraten, maar ook bijvoorbeeld buizen uit bouw- en sloopafval, gerecycled tot hoogwaardige grondstoffen waar nieuwe producten van worden gemaakt. Hierdoor wordt veel CO2-uitstoot vermeden, omdat het plastic afval niet in de verbrandingsoven eindigt en grondstoffen worden behouden als alternatief voor nieuwe plastics.

Kwaliteitseisen
De hoeveelheid vermeden CO2-uitstoot is door TNO in kaart gebracht. De kwaliteit van de uitgegeven certificaten is na strikte procedures geborgd door Stichting Nationale Koolstofmarkt en wordt onafhankelijk gecontroleerd. Hierdoor zijn kopers verzekerd van kwalitatief hoogwaardige certificaten.

ORCA
De koolstofcertificaten van Van Werven worden verkocht via ORCA, een bemiddelaar in koolstofcertificaten. Het doel van ORCA is om circulaire projecten te begeleiden bij het aanvragen van certificaten en deze te verkopen aan klimaatbewuste organisaties. Daarmee willen ze de ketens sluiten, zorgen voor minder CO2-uitstoot en de transitie naar de circulaire economie versnellen.

Verder lezen

Werkzaamheden weegbrug

Werkzaamheden weegbrug

05 februari 2024

Door onderhoud aan onze weegbruggen op de recycling vestigingen zullen ze tijdelijk gesloten zijn op de volgende datums en tijdstippen.

Lees meer
Zeventien goede doelen ontvangen nieuwjaarsgift namens Van Werven

Zeventien goede doelen ontvangen nieuwjaarsgift namens Van Werven

25 maart 2024

Op vrijdagmiddag 22 maart 2024 mochten we op het hoofdkantoor van Van Werven in Oldebroek een heel aantal afgevaardigden van goede doelen ontvangen, om hen een nieuwjaarsgift te overhandigen. Een feestelijke middag, waarbij we van alle doelen hoorden wat zij doen en waar zij de gift voor willen inzetten.

Lees meer