Menu

Nieuwe website voor kunststofrecycling: recyclingplastics.eu

15 januari 2018

Alles over de kunststofrecycling van Van Werven is vanaf nu te vinden op recyclingplastics.eu. De website is meertalig en vertelt uitgebreid over recycling van harde plastics, het toepassen van secundaire grondstoffen en Van Wervens ambitie om recycling sterker te verankeren in wetgeving.

Tien jaar geleden startte Van Werven met het recyclen van harde kunststoffen, zoals zoals tuinmeubelen, kratjes en leidingen uit bouwafval, bedrijfsafval en milieustraten. Inmiddels is dat volume opgelopen tot 120.000 ton per jaar, vergelijkbaar met een tot de nok toe gevulde Amsterdam Arena. Van Werven is actief in grote delen van Europa, vanuit zes verschillende vestigingen. Het maalgoed wordt op klantspecificatie als hoogwaardige secundaire grondstof ingezet in de maakindustrie.
 

Wetgeving

Niet alleen heeft Van Werven een gezond businessmodel rondom het recyclen van plastics ontwikkeld, het strijd ook in Den Haag en Brussel voor betere wetgeving, gericht op recycling. Nog regelmatig lopen recyclers aan tegen wetgeving dat zich vooral focust op mogelijk gevaren in plaats van op de kansen. Dat terwijl we jaarlijks als consumenten in Europa 26 miljoen ton plastics weggooien, waarvan nog geen 30% wordt gerecycled. Op recyclingplastics.eu is uitgebreid informatie over die lobby te vinden.
 

Ambitie

recyclingplastics.eu verwijst impliciet al naar de ambitie voor de toekomst van het bedrijf. Met het verbod op het exporteren van plastic afval naar China, wordt de roep om recycling van deze afvalstroom alleen maar groter. 

Managing director Ton van der Giessen zegt daarover: “Wij zijn voorstander van het recyclen van afval - en daarmee het behoud van grondstoffen en groei in kennis - in Európa. De oplossing is niet het exporteren van kunststofafval naar Azië, de oplossing creëren we zelf. Daarom hebben we in Europa verschillende vestigingen, waarmee we onze volumes verder uitbouwen, meer impact hebben én op steeds meer plaatsen lokaal circulair zijn.”

Verder lezen

Van Werven bouwt mee aan parkeergarage Garenmarkt in Leiden

Van Werven bouwt mee aan parkeergarage Garenmarkt in Leiden

20 december 2017

Onder de Garenmarkt in Leiden wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd, die ruimte moet bieden aan 425 auto’s. De parkeergarage zal bestaan uit vijf parkeerlagen en zal tot ongeveer 20 meter diep moeten worden uitgegraven. Van Werven voert als dienstverlener voor de combinatie Dura Vermeer en Besix het grond- en duikwerk uit.

Lees meer
Van Werven eerste in Europa met einde-afvalstatus voor PVC-recyclaat

Van Werven eerste in Europa met einde-afvalstatus voor PVC-recyclaat

06 februari 2018

Van Werven Kunststofrecycling mag zijn geproduceerde PVC-recyclaat, dat wordt toegepast in drielaagse rioleringsbuizen, aanmerken als einde-afval. Dat heeft het ministerie voor Infrastructuur & Waterstaat in een rechtsoordeel aangegeven. 

Lees meer