Menu

Emissieloos woon-werkverkeer met nieuwe personenauto’s

7 mei 2021

​Op maandag 3 mei leverde Pouw vijf volledig elektrische personenauto’s af bij Van Werven in Oldebroek. Het is opnieuw een stap in duurzame mobiliteit.

De nieuwe elektrische auto’s dragen bij aan de verduurzaming van het woon-werkverkeer. Emissieloos werken wordt steeds belangrijker en elektrische auto’s zijn daarvoor een mooie oplossing. Eerder verduurzaamde Van Werven al met de aanschaffing van elektrische machines. Daarnaast zorgt Van Werven voor de nieuwste machines met schone motoren en indien mogelijk plaatsen we stikstoffilters.
 
Harry Hertsenberg, directeur Infra: “Van Werven investeert in zowel emissieloze machines als in emissieloze mobiliteit van ons personeel. Dankzij deze nieuwe bolides kunnen collega's bijvoorbeeld binnenstedelijk gebied inrijden zonder stikstof uit te stoten. Met deze stap helpen we onze opdrachtgevers hun stikstofuitstoot te reduceren en stimuleren we CO2-neutraal werken.”

 
 

Nieuwe betonschaar

Donderdag 6 mei werd er een 2-tons betonschaar geleverd. Deze Hydraram combischaar met dubbele cilinders heeft een bekopening van maar liefst 76 cm en is geschikt voor machines van 17 tot 25 ton eigen gewicht. Kraanmachinist Wiljan van Werven voegt het hulpstuk toe aan zijn slooparsenaal. “Mijn machine is uitgerust met een OilQuick-koppelplaat, waardoor ik van hulpstuk kan wisselen zonder handmatig de slangen aan te sluiten. Hierdoor kan ik snel schakelen op een sloopklus. We hebben de combischaar daarnaast zo aangepast, dat de slangen in het metaalwerk verwerkt zijn. Dit voorkomt schade of lekkage. Mijn sloopuitrusting bestaat nu uit een sloophamer, sorteergrijper en betonschaar: ik heb dus altijd het juiste gereedschap voor de klus!”

Verder lezen

Esther plaatst 10.000e online order bij Van Werven

Esther plaatst 10.000e online order bij Van Werven

30 april 2021

In de jaren 80 startte Van Werven met het plaatsen van afzetcontainers en het inzamelen en recyclen van de aangeboden afvalstromen. Sinds 2014 kunnen klanten online hun container bestellen. Deze week werd de 10.000e container online besteld. Dat was voor Van Werven aanleiding om de besteller in het zonnetje te zetten.

Lees meer
Gewijzigde openingstijden in de bouwvak

Gewijzigde openingstijden in de bouwvak

12 juli 2021

Enkele recyclingvestigingen hanteren in de bouwvak gewijzigde openingstijden.

Lees meer