Menu

Aanpassingen evenemententerrein Walibi Holland

21 april 2017

Voor grote evenementen heeft Walibi Holland een enorm evenemententerrein. Onder andere Lowlands, de Opwekking en Defqon maken hier jaarlijks gebruik van. Om ook in de toekomst een goede locatie te bieden voor grote evenementen, pakt Walibi Holland het terrein grondig aan. 

Op de 60 hectare is plaats genoeg voor 60.000 gasten. Normaliter worden voor de verschillende evenementen tijdelijke voorzieningen aangelegd. Het betekent een aantal keren per jaar de inzet van veel mankracht en machines. Daarom heeft Walibi Holland besloten een aantal tijdelijke voorzieningen definitief aan te passen. Het betreft het aanpassen van een aantal kampeerterreinen, het definitief verharden van een aantal gedeelten van het terrein en de aanleg van nieuwe voetpaden. Van Werven heeft opdracht gekregen om deze werkzaamheden uit te voeren.
 
Hille Terpstra, projectmanager bij Van Werven: “We hebben het dan bijvoorbeeld over ruim 30.000 m3 grondverzet, de levering van zo’n 10.000 m3 zand, circa 8.000 ton freesasfalt en het aanbrengen van zo’n 10.000 vierkante meter klinkerverharding. Daarnaast zijn er nog verschillende bospercelen verwijderd. Voor de grootste evenementen wordt ook een permanente verharding aangebracht op circa één hectare van het terrein.”
 
“Voor ons is dit een mooie opdracht, waarbij we binnen het bedrijf optimaal kunnen samenwerken. De verhuur van machines, bosbouwwerkzaamheden, het aanleveren en afvoeren van bouwstoffen: alles komt samen. Daarnaast is het een project ‘dicht bij huis’ in de regio van onze hoofdvestiging Oldebroek.”
 
Onlangs maakten we onderstaande beelden met onze drone van het project, dat voor 1 juni  afgerond moet zijn.


 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen