Menu

Grondwerken

Al 75 jaar behoort grondwerk tot onze specialismen. Ons machinepark is ingericht met het modernste en meest efficiënte materieel. Met onze opgedane ervaring in grote projecten en de combinatie met onze grondbank en recycling, zijn we een veelzijdige en complete partner.

Van Werven grondwerken is actief op het gebied van grondwerk, straatwerk en riolering. Vanuit Oldebroek en Badhoevedorp werken we aan grondwerken in heel Nederland. Steeds vaker zoeken aannemers en bouwers partners die het infra-deel van hun projecten volledig uit handen kunnen nemen. Van Werven is zo’n partner.

We bieden onze diensten op eigen risico aan en nemen steeds meer verantwoordelijkheid. In de calculatiefase, de planning, het ontwerp, het budget, de kwaliteit en de veiligheid. Dit kunnen wij omdat alle divisies binnen Van Werven intensief samenwerken. We zijn gespecialiseerd in bouwstoffen, recycling, sloop, transport en grond-, weg- en waterbouw. Al deze verschillende specialismen komen terug in onze projecten. Als dienstverlener blinken we uit in infrawerken. Hierdoor leggen grote bouwers steeds grotere en complexere vraagstukken die grote bouwers bij ons neer. Precies de uitdaging die wij zoeken en graag aangaan.

 

​Nauwkeuring voorwerk

Van Werven beschikt niet alleen over een modern en efficiënt machinepark. In de voorbereiding van een project zijn het onze medewerkers die het verschil maken. Ons team van calculators en werkvoorbereiders zorgt in een vroeg stadium voor een gedegen plan, altijd in samenspraak met de opdrachtgever. Nog liever denken we voor de aanbesteding al mee met de klant. Door te luisteren naar de wensen van de klant en met onze ervaring op het gebied van grondwerken, komen we samen tot échte oplossingen.
 
In de voorbereiding van infraprojecten is het mogelijk het land in te laten meten. Hiervoor heeft Van Werven zelf een landmeter in dienst. We maken een plan met betrekking tot de hoogteligging en aan de hand daarvan uitvoeringsontwerpen. Aan de hand van deze tekeningen stellen we GPS-werkopdrachten op. Dankzij dit nauwkeurige voorwerk voorkomen we verrassingen tijdens de uitvoering.

Ons team van calculators en werkvoorbereiders zorgt in een vroeg stadium voor een gedegen plan, altijd in samenspraak met de opdrachtgever.

​Gedegen uitvoering

Onze kracht ligt in de omvang van ons machinepark en de verschillende disciplines. Dankzij een uitgebreid machinepark zijn we in staat om snel te schakelen. We beschikken over een verhuurvloot van meer dan vierhonderd machines van 800 kg tot 65 ton. Is de omgeving te nat voor het werken met een shovel? Dan zorgen wij dat er de volgende dag een bulldozer beschikbaar is. Onze klanten kunnen rekenen op betrouwbaar personeel. We werken met moderne apparatuur. Daarnaast investeren we in een geavanceerde Technische Dienst die het materieel continu in perfecte staat houdt en uitval van machines en voertuigen zoveel mogelijk voorkomt. Hiervoor hebben we werkplaatsen in Oldebroek en Badhoevedorp. Onze technische medewerkers zijn goed opgeleid en volgen regelmatig trainingen.

We beschikken over een verhuurvloot van meer dan vierhonderd machines van 800 kg tot 65 ton

​Duurzaam

Duurzaamheid is onderdeel van ons DNA. Ook in de infrabranche pakken wij kansen om te investeren in duurzaam materieel. We zoeken altijd naar de juiste balans voor people, planet en profit. Dat betekent dat de échte oplossing varieert: van emissieloze oplossingen zoals elektrisch of waterstof aangedreven motoren tot emissiearme of hybride motoren. Veel van onze machines voldoen aan de stage 4- of stage 5-normen. Maar we gaan verder. Sinds 2019 investeren we in elektrisch materieel. Vanaf 2020 voegen we diverse elektrische machines toe aan ons wagenpark.