Menu

Zo vader, zo zoon

Opvallend: onder 300 werknemers bevinden zich tien vaders met zonen,  één vader met dochter, negentien broers en zussen en één familie is met drie generaties actief binnen ons bedrijf.

Familie Schreurs

Dat is de familie Schreurs. Opa Berend is als shovelmachinist al meer dan 40 jaar in dienst bij Van Werven. Hij is ondertussen wel met de VUT, maar wil nog steeds graag ingezet worden bij diverse klussen. Vader Gerrit is kraanmachinist en 22 jaar in dienst bij het bedrijf. En de 17-jarige zoon van Gerrit, Rick, is sinds een jaar op de zaterdagen en in de vakanties aan het werk aan de Verlengde Looweg in Oldebroek.

Toen Berend het meer dan veertig jaar geleden niet meer naar zijn zin had bij zijn toenmalige werkgever, heeft hij gesolliciteerd bij Van Werven. Hij heeft bijna alle machinistenfuncties binnen Van Werven bekleed, maar de laatste jaren is de shovel zijn thuishaven. ‘Ik ben en blijf een machinist, zoals ik ooit ben begonnen. Andere dingen heb ik vroeger ook niet geleerd’. 

Dit is de familie Schreurs. Opa Berend, Vader Gerrit en Rick; de jongste Schreurs-telg. 

Eerste herinnering

Zoon Gerrit: ‘Mijn eerste herinnering aan Van Werven is uit de periode dat we aan de Bovendwarsweg woonden en ik vanachter het raam keek naar de werkzaamheden die werden uitgevoerd in het bos. Op 4-jarige leeftijd werd ik al meegenomen door Gerrit Visch en Gerrit van Werven. Toen wist ik al dat ik machinist wilde worden. Eerst heb ik bij van ’t Ende en Veluwenkamp gewerkt, maar tijdens het vorstverlet ben ik de dam aan de Verlengde Looweg op gereden en heb gesolliciteerd bij Hendrik van Werven. Ik werd gelijk aangenomen en kon beginnen op een mobiele kraan’.

Rick is de jongste Schreurs-telg die zich inzet voor ons bedrijf. Op zaterdag en in de vakanties zorgt Rick er met zijn collega’s voor dat de auto’s en machines op het terrein worden schoongemaakt. ‘Via mijn vader en opa ben ik bij Van Werven gekomen. Ik volg een ICT-opleiding, misschien ligt mijn toekomst wel bij Van Werven als ICT-er. Wie weet..’ Voor Gerrit is dat geen misschien. ‘Mijn toekomst ligt naar alle waarschijnlijkheid tot aan de VUT bij Van Werven, tenzij ik de loterij win’, vertelt Gerrit lachend. Berend: ‘Ik heb mijn langste jaren al gehad bij Van Werven. Nu werk ik af en toe een dag in de week voor het bedrijf en dat vind ik hartstikke leuk en fijn om die betrokkenheid bij het bedrijf te houden’.  

"Ik ging als klein jongetje al mee naar de zaak"

Anekdotes

Mooie anekdotes of belevenissen zijn er genoeg. Berend; ‘Eén van mijn mooiste klussen was wel het verplaatsen van de stalen balken onder de A6. Deze balken wogen 6 á 7 ton en werden gebruikt om het brugdek te storten. Met behulp van sleepboten en twee ‘platte’ boten waar de shovel op stond werden de balken eraf gehaald en verplaatst. Op dit moment ben ik bezig met een mooie klus in het centrum van Harderwijk, het opnieuw bestraten van het plein en de toegangswegen. Dat is een leuke en gezellige klus, met alle bedrijvigheid om ons heen’, aldus Gerrit.

Rick is heel fanatiek en goed in de zijspancross, samen met zijn broertje Levi. Van Werven is ook één van de sponsors van de Schreurs Brothers en Rick heeft dan ook al veel mooie momenten meegemaakt met andere collega’s die actief zijn in deze sport. Op dit moment zijn de Schreurs Brothers in race voor het Nederlands Kampioenschap.

‘Alledrie vinden we het bijzonder dat we met drie generaties bij Van Werven werken. Het is een bijzonder feit en dat maakt ons wel trots. Hopelijk kunnen we dit nog een paar jaar zo volhouden’, aldus opa Berend.
 

 Naam  Berend Schreurs  Gerrit Schreurs  Rick Schreurs
 Leeftijd  63  52  17
 Aantal werkjaren  40+  22  1
 Werkzaamheden  Shovelmachinist  Kraanmachinist  Zaterdag- en vakantiehulp

"Het is een bijzonder feit en dat maakt ons wel trots."

Familie Boeve

Egbert Boeve is de vader van Herbert Boeve. Allebei werken ze al jaren bij Van Werven. Egbert heeft eerst trekkerwerk gedaan en is daarna op de shovel terecht gekomen. ‘Ik heb fijne herinneringen aan de aanleg van tennisbanen in opdracht van Ubink uit Dalfsen. Shovelwerk doe ik het liefst. Vooral het profileren van banen en leggen van stelconplaten. Het is precisiewerk, waar je de tijd voor moet nemen en je eigen inzicht moet gebruiken’.

Mee naar de zaak

‘Ik ben altijd met veel plezier aan het werk bij en voor Van Werven. De groei en ontwikkelingen van het bedrijf zijn wel duidelijk merkbaar. Ik hoop tot aan mijn pensioen bij Van Werven te mogen werken.’ Egbert is een trotse vader; ‘Ik vind het erg leuk dat Herbert bij van Werven werkt, ondanks dat we weinig echt samen werken. Ook mijn zoon Jeroen heeft bij Van Werven gewerkt en wordt nu nog regelmatig ingehuurd’.

Voor Herbert is werken bij Van Werven een logisch gevolg van de keuzes van zijn vader. ‘Als mijn vader niet bij Van Werven had gewerkt, had ik hier ook niet gewerkt. Omdat ik vroeger met mijn vader mee ging naar de zaak en meereed op de shovel, had ik al vrij jong de wens om bij Van Werven te gaan werken’, aldus Herbert Boeve, die trekkerwerk doet in de bos- en landbouw. ‘Sinds 2011 rij ik op een Fendt 936, waar ik erg blij mee en zuinig op ben’.‘Ik ben altijd met veel plezier aan het werk bij en voor Van Werven. De groei en ontwikkelingen van het bedrijf zijn wel duidelijk merkbaar. Ik hoop tot aan mijn pensioen bij Van Werven te mogen werken.’ Egbert is een trotse vader; ‘Ik vind het erg leuk dat Herbert bij van Werven werkt, ondanks dat we weinig echt samen werken. Ook mijn zoon Jeroen heeft bij Van Werven gewerkt en wordt nu nog regelmatig ingehuurd’.

Voor Herbert is werken bij Van Werven een logisch gevolg van de keuzes van zijn vader. ‘Als mijn vader niet bij Van Werven had gewerkt, had ik hier ook niet gewerkt. Omdat ik vroeger met mijn vader mee ging naar de zaak en meereed op de shovel, had ik al vrij jong de wens om bij Van Werven te gaan werken’, aldus Herbert Boeve, die trekkerwerk doet in de bos- en landbouw. ‘Sinds 2011 rij ik op een Fendt 936, waar ik erg blij mee en zuinig op ben’.

Details Familie Boeve

Naam Egbert Boeve Herbert Boeve
Leeftijd 53 28
Aantal werkjaren 38 12,5
Werkzaamheden Shovelmachinist Trekkerchauffeur

"Als mijn vader niet bij Van Werven had gewerkt, had ik hier ook niet gewerkt"

Familie Zandbergen

Peter Zandbergen is de vader van Patrick. Peter was eerst monteur, maar vanwege rugproblemen mocht hij dat werk niet meer uitvoeren. Een chauffeursfunctie was een ideale oplossing. De afgelopen acht jaar is hij werkzaam bij Van Werven en dat bevalt hem goed. ‘Als chauffeur kom je op verschillende plekken en vooral het opbouwen van een band met klanten waar je regelmatig komt vind ik belangrijk. Ook al zitten er soms lastige laad- en of losplekken bij, het is altijd weer een uitdaging. En het is altijd fijn om te horen dat de klant tevreden is’.

Patrick Zandbergen is van kleins af aan al gek van vrachtwagens en wilde hij dat werk ook gaan doen. ‘Vroeger ging ik vaak mee met mijn vader, en als het even kon ging ik ook de hele week mee met hem. Na eerst op de verreiker te hebben gewerkt, ben ik uiteindelijk als chauffeur aan de slag gegaan’. Peter en Patrick hebben het allebei erg naar hun zin bij Van Werven en zouden ook niks anders willen doen. Het werk omvat veel aspecten, zoals het rijden zelf, inschatten van werk en het plannen. ‘Het is mooi als je halverwege de middag nog wat extra klanten blij kan maken die in eerste instantie niet op de planning stonden’, aldus Peter. 

Sterke verhalen

Ook buiten de werktijden gaat het vaak over het werk. Patrick: ‘Er zijn meer familieleden die hetzelfde werk doen, dus genoeg gesprekstof op verjaardagen. Vooral de sterke en stoere verhalen worden regelmatig opnieuw toegelicht’. Peter vult aan: Ik maak genoeg mee, ik kan er wel een boek over schrijven. Van een doodsbedreiging door een verwarde persoon in Zwolle tot een overijverige stadswachter die Patrick wilde laten arresteren omdat zijn vrachtwagen op het fietspad stond’.  

Details familie Zandbergen
 

Naam Peter Zandbergen Patrick Zandbergen
Leeftijd 47 24
Aantal werkjaren 8 5
Werkzaamheden Chauffeur Chauffeur

Familiebanden

Aangezien we niet iedereen kunnen benoemen met familiebanden binnen het bedrijf, hebben we op een rijtje gezet wat voor soort familiebanden er zijn binnen Van Werven. En dat zijn er veel en waarschijnlijk zijn we er nog heel veel vergeten.

1 x broer en zus
19 x broers
2 x echtparen
5 x neven
5 x oom en neef
1 x vader en dochter
10 x vader en zoon
1 x vader, zoon en kleinzoon
7 x zwagers