Van het oplossen van capaciteitsproblemen tot de uitvoering van complexe projecten. Vanuit Oldebroek en Badhoevedorp werken we samen met onze partners aan échte oplossingen.
Lees meerVan totaal- of renovatiesloop tot het volledig circulair ontmantelen van een gebouw. Van Werven levert kennis, capaciteit en precisiewerk op al haar projecten. Duurzaam werken zit in ons DNA: we slopen circulair en leveren dankzij ons sloopwerk hoogwaardige producten, deelproducten en bouwstoffen aan de bouwsector.
Lees meerVan Werven is een veelzijdige leverancier van grondstoffen, zoals zand, grond, granulaat en compost. Aannemers, dienstverleners, particulieren en agrariërs kunnen bij ons terecht voor een product, advies of een projectmatige oplossing inclusief transport en afwerking.
Lees meerZowel bedrijven als particulieren helpen we bij het afvoeren van afval. Naast onze containerservice en de milieustraten op onze recyclingvestigingen, geven we ook graag advies. Door afval te scheiden op de plek waar het vrijkomt, bespaar je vele procenten op afvalkosten. Daarnaast is het afval meer geschikt om te recyclen. Dat is goed voor iedereen.
Lees meerOp onze recyclingvestigingen maken we van zo'n 92% van het afval weer nieuwe producten. Door de jaren heen hebben we veel ervaring opgedaan en altijd gezocht naar échte oplossingen. Afval verbranden is in onze ogen geen oplossing. Nieuwe toepassingen zoeken wél.
Lees meer“Eigenlijk zijn het twee zandverstuivingen”, legt hij uit. “Van origine was het een grote zandvlakte die deels is dichtgegroeid. Hierdoor zijn er twee kleine zandvlaktes overbleven. Het proces van het dichtgroeien van de zandvlakte heeft een hoge ecologische waarde voor veel planten en dieren.” In opdracht van de provincie Overijssel mag Van Werven de Sahara weer meer ‘Sahara’ maken zodat het zand beter kan stuiven en er voor planten en dieren weer een ideale situatie ontstaat. Maar uiteraard ook voor het toerisme, want zo’n zandverstuiving trekt mensen.
‘We willen natuurlijk dat de zandverstuiving weer op gang komt, daar helpen we de natuur een handje mee’
Steven legt uit dat het bos al gekapt was: “Wij hebben allereerst het opstand weggehaald: het struikgewas en de vergroeiingen. Ook hebben we de bosrand uitgekleed om zo de overgang tussen het bos en het veld open te maken. Vervolgens zijn we gaan plaggen. Dat betekent dat de bovenste laag bosgrond afgegraven wordt. Eigenlijk is het niet meer dan schrapen. Dit (humusrijke) bosgrond rijden we op depot en halen we door de zeef. Een fijne fractie gaat naar Heicom en kan in hun producten hergebruikt worden. Het grove deel en de overgebleven stobben gaan naar biomassa. Alles wordt dus weer hoogwaardig circulair toegepast. Dit is een van de redenen waarom Van Werven deze klus heeft gekregen.” Als allerlaatste wordt de grond losgemaakt. Steven legt uit dat de grond op dit moment dicht zit. Als we het zo laten, zal het snel weer dichtgroeien: “Maar we willen natuurlijk dat de zandverstuiving weer op gang komt, daar helpen we de natuur een handje mee.”
Machinist Aart Steenbergen is een van de zes mensen die er die dag aan het werk is: “Het is precies werk want Heicom wil zoveel mogelijk humus en zo min mogelijk zand overhouden. Ik zit hier al een heel aantal weken met veel plezier. Het is een prachtige plek om te werken en met de jongens onder elkaar hebben we het erg goed. Machinist Jan Teune verzorgt de catering, we hebben elke middag gebakken eieren!”