Menu

Nieuw en ruimer viaduct A28-N309

De provincie Gelderland heeft opdracht gegeven tot het vernieuwen en verruimen van het viaduct A28-N309 bij ’t Harde. Van Werven is dagelijks actief op het project, dat werd aangenomen door Heijmans Wegen B.V. Naar verwachting is het werk eind 2016 gereed. 

Het is nodig dat de automobilisten op de N309 bij ’t Harde in de spits beter kunnen doorrijden. Ook moet de Eperweg bij ’t Harde veiliger worden voor voetgangers en fietsers. Om dat te realiseren komen er dubbele rijstroken bij de afritten van de A28 en wordt er een nieuw viaduct gerealiseerd. Bij de aansluitingen N309-A28 worden bovendien verkeerslichten geplaatst, om de doorstroming van het spitsverkeer te bevorderen en de Eperweg veiliger te maken voor voetgangers en fietsers. 
 

Samenwerking

Heijmans Projecten B.V. is verantwoordelijk voor het gehele project, maar vond de samenwerking bij Van Werven. Arnout Vos, : “We wilden graag meewerken aan dit project en hebben daarom de samenwerking met Heijmans gezocht. Heijmans werd uitgenodigd voor een afspraak op ons hoofdkantoor en een rondleiding over onze vestiging aan de Verlengde Looweg. We hebben laten zien wat we in huis hebben en hoe we deze aannemer van dienst kunnen zijn. Samen met Simon Harmens heb ik een aanbieding gemaakt en zo kwam uiteindelijk de overeenkomst tot stand. Voor onze verhuurtak betekent dit dat we gedurende het hele project materieel kunnen leveren, met uiteraard onze gekwalificeerde machinisten.”

Gedurende het hele project leveren we materiaal, uiteraard met gekwalificeerde machinisten. 

Gecompliceerde klus

Het project langs de A28 is een gecompliceerde klus, met name voor de afdeling Bouwstoffen. Simon Harmens: “Onze afdeling is verantwoordelijk voor alle leveranties en het afvoeren van alle vrijkomende stromen. Omdat we werken in een relatief kleine ruimte, moeten leveranties van grondstoffen direct verwerkt worden. Dat betekent veel ad-hoc leveren en dus snel schakelen. Er wordt dag en nacht gewerkt en dus ook dag en nacht geleverd. Het geeft me energie als ik zie dat het contact en de samenwerking tussen de uitvoerders, onze afdeling en de planning van het transport uitstekend verloopt!” 

Het geeft me energie als ik zie dat het contact en de samenwerking tussen de uitvoerders, onze afdeling en de planning van het transport uitstekend verloopt!

​Verkeersafwikkeling

Werkzaamheden aan de weg zorgen altijd voor overlast, maar Heijmans probeert dit zoveel mogelijk te vermijden. Daarom zijn de werkzaamheden in een korte periode van circa twintig weken gepland en wordt er dag en nacht gewerkt.