Menu

Met 130 collega's het Paasweekend door

Maar liefst 130 collega's stonden dit paasweekend paraat om mee te helpen aan de stationspassage in Amsterdam. Voor veel medewerkers betekende dit hard werken en een uitgesteld paasontbijt. Toch had dit geen effect op de goede sfeer! Vier medewerkers vertellen over hun ervaringen en waarom dit project zo mooi is.

Ton Mouris, uitvoerder:

“Afgelopen weekend zijn we druk bezig geweest met de werkzaamheden voor de stationspassage in Amsterdam. We hebben onder andere een overgangsconstructie gebouwd, een treinspoor omgelegd, het perron verbreed en een stuk noodperron teruggebracht naar de definitieve situatie. Sommige activiteiten zaten mee en sommige wat tegen, maar mede doordat Van Werven goed kan schakelen is het werk erg goed verlopen. Met ongeveer 130 medewerkers hebben we een sterk team. Iedereen is ontzettend enthousiast en gemotiveerd om mee te helpen. Het is een groot project, dus een goede samenwerking is van belang. Iedereen werkt ontzettend hard, ondanks dat de diensten soms lang zijn. De vele machines en collega’s op het terrein maken dit een heel mooi project. Ik ben erg trots op de positieve mentaliteit van iedereen en het resultaat dat we daarmee realiseren. Hopelijk kunnen we in de zomer weer ons steentje bijdragen aan dit project.”

Ik ben erg trots op de positieve mentaliteit van iedereen en het resultaat dat we daarmee realiseren.

Robin Heus, planner:

“Mijn werkzaamheden voor dit project waren intensiever dan anders. Normaal plan ik zo’n 60 mensen in, maar dit weekend waren dat er zo’n 130. Mijn taak was plannen in de ruimste zin van het woord: van eigen medewerkers inplannen tot externe medewerkers inhuren en inplannen. Dat heeft veel impact. Je werkt er weken naartoe en dan is het eigenlijk nog niet klaar. Ik was er 24 uur per dag mee bezig. Gelukkig konden we taken intern onderverdelen en kon collega Henri de lopende planning van mij overnemen. Collega ’s Mark en Bernadette hebben ervoor gezorgd dat iedereen werd aangemeld in Bouwpas en dat de bonnen zijn afgehandeld. Achteraf is alles goed verlopen en dat is natuurlijk super! Dan kan je opgelucht ademhalen. Ik ben erg dankbaar voor alle medewerkers die hebben geholpen dit weekend!”

Plaatsen van frontwanden in het ontgraven landhoofd.

Dick van der Veen, shovelmachinist:

“Ik vond het interessant en mooi om voor de derde keer aan dit grote project mee te werken. De sfeer was goed en de samenwerking met collega's was top. Ik heb dit weekend twee keer een nachtdienst van tien uur gedraaid. Collega’s kwamen met dumpers zand brengen en ik heb de nieuwe landhoofden met de shovel aangevuld.”

Jos Kentie, grondwerker:

“Afgelopen weekend heb ik van alles gedaan voor het project. Ik heb onder andere met de dumper gereden en meegeholpen met het ontgraven van de nieuwe funderingspalen voor het landhoofd en deze aangevuld. Mijn diensten begonnen middennacht rond 23.00 uur tot de volgende ochtend. Dat was wel even wennen, maar ik doe het graag. Het is een groot project waar ik graag aan mee wilde helpen.”

Funderingspalen voor het dak van het toekomstige station.