Menu

HR-medewerker


HR-medewerker (32-40 uur)

Van het bieden van ondersteuning bij in-, door- en uitstroomprocessen tot het verwerken van mutaties in AFAS. Jij krijgt er energie van om je vast te bijten in uitvoerende HR-taken. Lijkt het jou daarnaast leuk om een bijdrage te leveren aan de professionalisering én digitalisering van onze afdeling? Lees dan direct onze vacature van HR-medewerker bij Van Werven in Oldebroek, dé gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van infra en recycling.

Wat ga je doen?

Een moderne HR-afdeling waar zoveel mogelijk processen worden gedigitaliseerd. Dát is de omgeving waar jij als HR-medewerker bij Van Werven terechtkomt. Dit betekent dat je het leuk vindt om te denken in digitale workflows. Zo zorg jij ervoor dat onze digitale HR-processen worden gestart, gecontroleerd en op een goede manier worden uitgevoerd. Denk hierbij aan ons onboardingsproces, maar ook de manier waarop contracten worden verlengd en voortgangsgesprekken worden gevoerd en vastgelegd.   

Als HR-medewerker heb je een ondersteunende rol en zorg je dat de dagelijkse operationele werkzaamheden snel, professioneel en netjes worden opgepakt. Hierdoor draag jij als onze nieuwe HR-medewerker bij aan de professionaliteit van de afdeling, richting onze ruim 460 collega’s. Naast het opstarten, controleren en borgen van de diverse digitale HR-processen, ben jij degene die contact onderhoudt met sollicitanten. Daarnaast schakel je met organisaties zoals de Arbodienst en het UWV.
 
Dit doe je natuurlijk niet alleen. Onze afdeling bestaat uit twee collega’s van de loonadministratie en twee HR-collega’s. Samen buigen jullie je over de meest diverse vraagstukken. Moet er direct iets worden geregeld voor een collega? Dan wordt er altijd gezocht naar een creatieve oplossing.

Wat kom je brengen?

Vaste taken binnen de functie strak regelen en in goede banen leiden is jouw dagelijkse drive. Hoe mensen jou omschrijven? Sociaal, dienstbaar en communicatief vaardig. Je ondersteunt graag collega’s door goed naar ze te luisteren en hulpvragen te ontdekken waar je direct mee aan de slag gaat.
 
Door de dynamiek van ons familiebedrijf heb je de vrijheid om zelfstandig HR-thema’s op te pakken. We zijn namelijk een platte organisatie met korte lijnen. Zo is iedereen makkelijk benaderbaar en kun jij snel schakelen, wat het onderwerp ook is. Jouw kennis op het gebied HR, in combinatie met het kunnen denken in (digitale) processen, zorgt ervoor dat onze afdeling nóg succesvoller wordt.
 

Dit ben jij

  • Je hebt een MBO plus denkniveau binnen de richting MEAO, HR, sociale dienstverlening of P&O;
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring op een HR-afdeling;
  • Je bent proactief, neemt initiatief en kunt zelfstandig werken. 

Wat kunnen wij je bieden

Een afwisselende baan waar een goede sfeer, elkaar helpen én plezier in het werk hebben de basis is van alles wat we in ons familiebedrijf doen. Daarnaast houden we van gezelligheid met informele BBQ’s, borrels en jubilea-feesten én hebben we een actieve personeelsvereniging die verschillende uitjes voor onze werknemers organiseert.

Daarnaast krijg je van ons:

  • 28 vakantiedagen, waarbij je 12 vakantiedagen kunt bijkopen via de loonadministratie;
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
  • Een telefoon van de zaak. 

Dit zijn wij

Ook al werken er nu maar liefst 460 mensen bij Van Werven, we blijven een informeel familiebedrijf waar inmiddels vanuit verschillende families de derde generatie bij ons aan de slag is. En daar zijn we erg trots op. Als dé gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van infra en recycling hebben we de moderne professionaliteit van een bedrijf uit de stad, maar houden we graag vast aan onze dorpse cultuur en mentaliteit. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij ons duidelijk op de kaart, maar we benaderen het wel nuchter en kijken hoe het past binnen onze organisatie.

  

Word jij onze nieuwe HR-medewerker?

Lijkt het je leuk om met jouw HR-kwaliteiten mee te bouwen aan een mooi familiebedrijf in Oldebroek? Solliciteer dan voor 26 december op deze vacature door hier te klikken. Heb je nog vragen over de functie of wil je nog wat meer weten over onze organisatie? Neem dan gerust contact met ons op via Teije Kelderhuis 06-24218024.