Menu

Vijf medewerkers Van Werven naar de Weissensee

21 januari 2015

Doelen stellen, de uitdaging aangaan, afzien en voldoening. Dat is de schaatsweek op de Oostenrijkse Weissensee in een paar woorden. Vijf medewerkers van Van Werven gaan volgende week de uitdaging aan en staan aan de start van de 200 kilometer lange Alternatieve Elfstedentocht. 

Niet alleen voor de uitdaging en eeuwige roem: door middel van sponsoring wordt geld ingezameld voor het René Kids Centre (RKC). Het Kids Centre zet zich in voor de allerarmste kinderen in Rehoboth; een plaatsje van 20.000 inwoners in Namibië.

In het weekend van 24 januari vertrekken de vijf collega’s, Ben Mouris, Lucian Schenkel, Herbert van Werven, Wilfred van Werven en Herman van der Zande, richting Oostenrijk. Namens het René Kids Centre gaat Henri van de Ruitenbeek mee. Geïnspireerd door het professionele schaatsteam Van Werven heeft het zestal de afgelopen maanden veel getraind. Aan de voorbereiding kan het niet liggen, aan het enthousiasme in de groep ook zeker niet. 
 

Persoonlijke motivatie 

Lucian: “We gaan met een leuke groep mensen op stap. Het is gezellig, maar we zijn ook zeker fanatiek. In aanloop naar de Weissensee heb ik wekelijks in Thialf Heerenveen geschaatst en daarnaast getraind op FlevOnice. Mijn streven is om 150 kilometer te schaatsen. Ik weet niet of ik het haal, maar ik stop pas met schaatsen als de tijd op is. Dan kan ik zeggen dat ik er écht alles aan heb gedaan.”
 
Herman van der Zande doet dit jaar voor de derde keer mee. “Deze sportieve uitdaging werkt bij mij echt verslavend.” Ondanks dat Herman enige ervaring heeft, is de spanning er niet minder om. “Ik heb veel getraind, van hardlopen tot lange afstanden schaatsen. Aan de voorbereiding kan het niet liggen, maar je bent heel erg afhankelijk van de omstandigheden. Als dat tegenzit, wordt het echt zwaar”. Herman heeft maar één streven: de 200 kilometer uitschaatsen. “Voor minder ga ik niet. Als alles meezit, ga ik het halen.”
 
Vanuit onze vestiging in Ouderkerk aan de Amstel schaatst collega Ben Mouris mee. Zijn broer Ton heeft lang getwijfeld, maar besloot om niet te gaan. Hij heeft het volste vertrouwen in zijn broer en ook bij Ben ontbreekt het niet aan zelfvertrouwen. Met zijn 58 jaar is de kraanmachinist de oudste van het koppel, maar zeker niet de minste. Hij laat niets aan het toeval over. “Ik ben er erg druk mee, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik schaats normaal al één keer per week op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Daarnaast fiets ik veel, dus mijn conditie is prima. Iedereen zegt dat ik de 200 kilometer wel ga halen, maar nu moet ik het natuurlijk nog wel waarmaken. Het is erg afhankelijk van de omstandigheden, maar ik ga ervoor!” Ben is voorlopig even de ‘held’ thuis. “Mijn kinderen vinden het heel leuk dat ik mee doe en zeggen steeds: ‘papa gaat naar de Weissensee’. 
 

Schaatsteam Van Werven

Naast onze collega’s zijn ook onze jongens van team Van Werven te vinden op de Weissensee, het grote schaatsevenement in Oostenrijk. Jaarlijks reizen duizenden toeristen en de marathonschaatsers naar het bergmeer. De schaatsers van team Van Werven rijden hun wedstrijden op 24, 28 en 31 januari; achtereenvolgens de KPN Grand Prix, KPN Open NK 100 km en de Alternatieve Elfstedentocht over 200 kilometer. 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen