Menu

Vier nieuwe vrachtwagens voor Van Werven

7 juli 2015

Van Werven voegde onlangs vier nieuwe vrachtwagens toe aan haar wagenpark, drie Scania’s en één Ginaf. Het zijn vrachtwagens met schone EURO-6 motoren en de nieuwste veiligheidstechnieken. In totaal zullen er binnenkort zes nieuwe Scania’s bij Van Werven rijden, waarvan één LZV (Lange Zware Voertuigen). 

De drie Scania’s voldoen aan de laatste veiligheids- en duurzaamheidsnormen. Zo zijn zij voorzien van een Advanced Emergency Braking System (AEB). Dit geavanceerd noodremsysteem helpt bestuurders ongevallen te voorkomen door waarschuwingen te versturen, af te remmen, en indien nodig, een noodstop uit te voeren. Daarnaast zijn de Scania’s voorzien van het LDW (Lane Departure System) systeem, dat de chauffeur helpt zijn koers te houden, zelfs in smalle banen op de snelweg. De vrachtwagens voldoen aan de EURO6-norm, een veelzeggend cijfer over de geringe uitstoot van de vrachtwagens.

  
 
Er zijn twee Scania containerauto’s 6x2 geleverd, waarvan één met haak- en één met kabelsysteem. Daarnaast is er een trekker 6x2 met Pacton trailer geleverd, die voornamelijk gebruikt zal worden voor het vervoeren en leggen van rijplaten of draglineschotten. Deze vrachtwagen met 450 pk is op afstand bestuurbaar. De chauffeur kan bij het leggen van bijvoorbeeld rijplaten vanaf zijn trailer de vrachtwagen besturen. Tijdswinst, betere arbeidsomstandigheden en gemak voor chauffeur.
 
De Ginaf 6x4 met hydrodrive beschikt over 410 pk. Deze knijperauto met containerinstallatie is door zijn vele mogelijkheden heel breed inzetbaar. Cor van Werven, technisch directeur, is blij met de investering. “We blijven investeren in nieuw materieel dat voldoet aan de nieuwste normen, om daarmee de klant en de maatschappelijke belangen te dienen. Daarnaast willen we graag voorop blijven lopen in de markt.”Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen