Menu

Veolia Polymers en Van Werven werken Van Afval Naar Grondstof

16 maart 2016

Op 22 en 23 maart 2016 ontmoet de plastic- en recyclingindustrie elkaar op de beurs ‘Plastic Recycling Show’ in Brussel. Een internationale beurs, waar de nadruk ligt op het recyclen van plastic. Van Werven en Veolia Polymers NL B.V. bundelen hun kracht op deze beurs, om zo te laten zien hoe zij samen werken Van Afval Naar Grondstof. 

Kunststofrecycling Van Werven staat aan het begin van het recycleproces. Het bedrijf zamelt postconsumer kunststoffen in, die vrijkomen op milieustraten en uit het afvalsorteerproces van afvalinzamelaars. De harde kunststoffen worden bij Van Werven gerecycled tot een hoogwaardige nieuwe grondstof. Die grondstof komt weer op de markt in de kunststofindustrie.
 

Hoogwaardige grondstof

Veolia Polymers is één van de afnemers van deze hoogwaardige grondstof. Het bedrijf maakt gebruik van de door Van Werven geleverde grondstof polypropyleen (PP). Veolia Polymers is in staat om specifieke toevoegingen aan de PP te doen, om zo hoogwaardige PP recyclaat samen te stellen voor bijna elke afzetmarkt. Die PP recyclaat wordt vervolgens toegepast in onder meer auto-onderdelen, tuinmeubelen, huishoudelijke apparaten (stofzuigers, koffiemachines), diverse opbergsystemen (kratten/boxen) en uiteraard de plant en boomcontainers.


Samenwerken

Op de Plastic Recycling Show in Brussel staan de stands van Van Werven en Veolia Polymers naast elkaar. Middels voetstappen op de grond volgt de bezoeker het proces van afval tot grondstof en uiteindelijk zelfs tot eindproduct. Rob Labots, Manager kunststofrecycling Van Werven: “We werken al jaren samen met Veolia Polymers. Veolia Polymers was eerst terughoudend, maar is nu onze grootste afnemer. Dat is een weg die je samen moet gaan en die we samen zijn gegaan.” Fred Haandrikman, Purchasing Manager Veolia Polymers: “Veolia zoekt betrouwbare partners in de recycleketen en dit heeft geresulteerd in een nauwe samenwerking met Kunststofrecycling Van Werven. De gemeenschappelijke deler is elkaar versterken en kennis delen, zodat volumes en kwaliteit gewaarborgd zijn.”
 
U kunt de stands bezoeken op dinsdag 22 maart van 10.00 – 17.00 uur en op woensdag 23 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur. Wij ontmoeten u graag op stands D11 en D14.
 
Adres
Brussels Expo, hal 4
Belgiëplein 1
1020 Brussel, België

Gratis aanmelden voor deze beurs? Klik hier.

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen