Menu

Van Werven vervangt vijf duikers in één week

10 september 2014

Vijf duikers vervangen in één week. Dat is hard werken. In de nacht van woensdag op donderdag 4 september heeft Van Werven één duiker verwijderd. Daarnaast zal Van Werven in week 37 in zes dagen vijf duikers vervangen langs de N322 tussen Zaltbommel en Andel. De betonnen duikers van ongeveer twee bij twee meter verbinden de sloten aan weerszijden van de N322 met elkaar.  

Al het grond-, sloop- en bemalingswerk wordt door Van Werven verricht. De hele week zal er in twee ploegen gewerkt worden, die twee diensten draaien. Op die manier zijn er ongeveer veertig werknemers per dag aan het werk op het project. Dankzij deze inzet is het mogelijk dit project in één week te realiseren. Van Werven heeft zich samen met Salverda ingeschreven als bouwteam. Het werk is hen door de Provincie Gelderland gegund.

Woensdagnacht is er één duiker verwijderd door Van Werven. Johan Wolf (calculator) beschrijft hoe dit project werd aangepakt. “In de nacht zijn we begonnen met het opbreken van het bestaande asfalt en de puinfundering hiervan. Daarna is de duiker vrij gegraven. Vervolgens is het slib uit de duiker gehaald. Hierbij was een ecoloog aanwezig om eventuele modderkruipers en bittervoorntjes uit het slib te ‘vissen’.  Tot slot is het gat weer aangevuld, dicht gestraat en schoongeveegd door een veegzuigauto.”

Van 12 tot en met 18 september worden de overige vijf duikers vervangen. Het korte tijdsbestek vraagt om een strakke planning en goed overleg. Het water rond de duikers moet blijven stromen, daarom zijn er pompen ingezet. Ook liggen er onder de grond veel kabels. Volgens uitvoerder Henry Bekenkamp is overleg het sleutelwoord. “We moeten met verschillende instanties constant overleggen, om zo tot goede afspraken te komen. Op die manier zijn alle randvoorwaarden geregeld en kunnen wij ons 100% focussen op de uitvoering van het werk. Wij hebben de juiste mensen en voldoende materieel en dus gaan wij deze uitdaging graag aan.”

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen