Menu

Van Werven co-sponsor Botterstichting Elburg

20 juli 2015

Van Werven is een co-sponsorschap aangegaan met de Stichting tot behoud van Elburger Botters. De stichting heeft als doelstelling om historische schepen zoveel mogelijk voor Elburg te behouden. 

Van Werven was al enkele jaren betrokken bij de Botterstichting, als sponsor en als lid van het Bottercomité. Aan het Bottercomité nemen onder andere gemeentes, projectontwikkelaars en de provincie deel, maar ook bedrijven die de stichting een warm hart toedragen.
 
Algemeen directeur Ton van der Giessen: “Wij vinden het belangrijk dat deze mooie vloot bewaard wordt voor het nageslacht. Daarnaast leidt de stichting jonge mensen op door middel van een leer- werkproject, een initiatief dat we toejuichen. Maar ook voor ons is het interessant. Wij krijgen regelmatig relaties uit het buitenland op bezoek, die we ook graag wat willen meegeven van ons land, onze cultuur en geschiedenis. Ik laat deze relaties graag de botterwerf en het museum in Elburg zien.”
 
De Stichting tot behoud van Elburger Botters bestaat dit jaar 40 jaar. Het tweede weekend van september vinden de jaarlijkse botterdagen weer plaats in Elburg. Vanuit het leer-werkproject wordt een jeugdbotter gerestaureerd en tijdens de botterdagen officieel beschikbaar gesteld voor de jeugd.


Meer informatie over de stichting is te lezen op: www.botterselburg.nl

 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen