Menu

Van Werven realiseert scoutinglandgoed voor Scouting Nederland

12 december 2014

Een unieke plek, midden in de natuur, waar kinderen en jongeren samen uitdagende activiteiten beleven op en rondom het water en in de natuur. Dat is de intentie van het Scoutinglandgoed Zeewolde, de plek waar straks zo’n 10.000 scouts bijeen kunnen komen. Van Werven is eind november begonnen aan de aanleg van het landgoed.
 

Henri Bekenkamp (uitvoerder) en Jurian van der Berg (calculator) zijn intensief betrokken bij het project. “Het is een mooie klus. We creëren verschillende vijvertjes, een groot campeerveld en leggen een stuk strand bij het Veluwemeer aan.” Van Werven verleent zijn diensten voor Scouting Nederland. Ook verricht Van Werven extra werkzaamheden voor Staatsbosbeheer. De verwachting is dat het project in april opgeleverd wordt.

Het terrein, zo’n 60 hectare, wordt de thuisbasis voor de landelijke ledenactiviteiten van Scouting in Nederland. Het landgoed is geschikt voor zowel activiteiten op het land als op het water. Hiervoor ontgraaft Van Werven meerdere vijvers. Het zand wat hierbij vrijkomt wordt elders op het project gebruikt bij het ophogen de campeervelden. Om de campeervelden te optimaliseren, staan diepspitten, kilveren en zaaien op het programma. “Door een lichte bolling in de velden aan te brengen, voorkom je dat het regenwater blijft staan”, legt Van den Berg uit.

In totaal worden en vier vijvers, tien campeervelden en een strand aangelegd. Dit betekent 45.000 kuub grondverzet en 13 hectare spitten, kilveren en zaaien. Het terrein van 60 hectare is straks geschikt voor zo’n 10.000 scouts, voor groot- en kleinschalige bijeenkomsten. 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen