Menu

​Van Werven ontmoet Koninklijk Paar tijdens Economisch Programma Luxemburg

25 mei 2018

Het Nederlands Koninklijk Paar bracht van 23 tot en met 25 mei een staatsbezoek aan Luxemburg. Onderdeel van het programma is een bezoek aan een bijeenkomst over duurzame en circulaire economie, waar zij gesprekken voerde met Nederlandse en Luxemburgse ondernemers, waaronder Ton van der Giessen namens Van Werven.

Van Werven was tevens geselecteerd om toelichting te geven aan het Koninklijk Paar over de werkwijze van het recyclen van harde plastics. Van der Giessen: “Wij hebben onze bijdrage aan de circulaire economie tastbaar gemaakt met een circulair symbool. Namelijk de kinderstoeltjes van ecoBirdy.” EcoBirdy heeft een uniek concept bedacht en Van Werven betrokken bij de uitvoering hiervan. Het laat zien hoe speelgoed uit grof huishoudelijk kunststofafval weer 100% kan worden hergebruikt. Met de secundaire grondstoffen van Van Werven heeft ecoBirdy nieuwe producten gemaakt. Zoals een klein kinderstoeltje van afgedankt kinderspeelgoed.
 

Nieuwe generatie

Het initiatief won onlangs de Good Design Award, de hoogst gewaardeerde prijs in ontwerpinnovatie in Australië. Bijzonder aan het concept van ecoBirdy is daarnaast ook het educatieve element. Het bedrijf heeft schoolprogramma’s ontwikkeld om zo kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen in de mogelijkheden van hergebruik. Op die manier wordt de generatie van de toekomst direct aangesproken en meegenomen in dit nieuwe denken.
 
Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander was zeer geïnteresseerd in deze case, maar zeker ook in het business model van Van Werven Plastic Recycling, aldus Van der Giessen: “We hebben samen gesproken over het uitbouwen van dit soort initiatieven in Europa, maar ook over het delen van onze kennis met de rest van de wereld. Zo kunnen we samen wereldwijd maximaal inzetten op een circulaire samenleving.”
 

Duurzame en circulaire economie

Het Economisch Programma Luxemburg, een bedrijvenprogramma over duurzame en circulaire economie, loopt parallel aan het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima. Vierentwintig Nederlandse bedrijven nemen deel aan deze tweedaagse bijeenkomst. Van Werven werd op deze bijeenkomst vertegenwoordigd door Ton van der Giessen.

Verder lezen

Jan van Werven na 40 jaar met pensioen

Jan van Werven na 40 jaar met pensioen

24 mei 2018

Op vrijdag 18 mei 2018 heeft Jan van Werven een punt gezet achter zijn werkzame jaren bij Van Werven. Hij is de laatste van de drie directeuren uit de tweede generatie Van Wervens die aan het roer stond bij familiebedrijf Van Werven. 

Lees meer
Van Werven Plastic Recycling op Europese beurzen aanwezig

Van Werven Plastic Recycling op Europese beurzen aanwezig

15 juni 2018

Deze maand is Van Werven aanwezig op twee beurzen in Europa voor de recyclingbranche. PDM Event in Telford en de beurs in Duitsland: PR World Exhibition. Tientallen bedrijven in de branche zullen als standhouder aanwezig zijn.

Lees meer