Menu

Van Werven na zeven jaar hoofdsponsor af

22 februari 2016

Van Werven Infra & Recycling stopt na zeven jaar als hoofdsponsor in het marathonschaatsen. Het team boekte 22 overwinningen, waaronder zeven in dit seizoen.

“Het is een tijd met vele hoogtepunten geweest”, blikt Wilfred van Werven terug op zeven jaar. “Ik ben persoonlijk erg betrokken geweest bij het team en het Nederlands kampioenschap van Gary Hekman vorig jaar was misschien wel het mooiste en meest emotionele moment, omdat het volgde op het minst leuke jaar”, doelend op het ongeluk van Christijn Groeneveld.
 
“Op een gegeven moment moet je afscheid kunnen nemen, voordat het momentum voorbij is”, zegt Van Werven over het afscheid. Gary Hekman, Rick Smit, Gerco van de Beek en coach Roy Boeve vervolgen hun carrière bij AB Vakwerk, het team waar het familiebedrijf uit Oldebroek betrokken bij blijft. “We werken aan continuïteit van alles wat we hebben opgebouwd voor deze nieuwe hoofdsponsor. Daar blijven we als co-sponsor bij betrokken. Op deze manier nemen we met een goed gevoel afscheid.”
 
Crispijn Ariëns vond in Okay Fashion & Jeans zijn nieuwe ploeg, Thom van Beek maakt voor het komende seizoen de overstap naar Team LottoNL-Jumbo en is daarmee terug in het langebaan schaatsen.
 

Perfecte sport 

Team Van Werven won in zeven jaar tijd 22 wedstrijden, met Pieter-Jan van Eck, Simon Schouten, Geert Plender, Rick Smit, Crispijn Ariëns en veelwinnaar Gary Hekman. “Het marathonschaatsen was een perfecte sport voor ons als bedrijf. We hebben het publicitair goed gedaan en de sport past bij onze mentaliteit. Het is prachtig om van dichtbij mee te maken hoe een groep schaatsers elkaar aan successen helpt, door hard te werken, kansen te zien en samen te werken.”


Video: Een terugblik op 7 vette jaren

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen