Menu

​Van Werven langer in marathonschaatsen

15 december 2014

Dienstverlener in de infra- en recyclingbranche Van Werven heeft het contract met het gelijknamige schaatsteam opnieuw verlengd. Het familiebedrijf zal daardoor minimaal zeven jaar op rij actief blijven in het marathonschaatsen.

Van Werven gelooft nog steeds in de kracht van de sport. “We zien veel overeenkomsten met de cultuur in ons bedrijf en die in het marathonschaatsen”, zegt directeur van het bedrijf Wilfred van Werven. “Het is op dit moment voor ons de beste sport om ons mee te profileren. Zowel in goede tijden als er wordt gewonnen, als op moment dat we er hard voor moeten werken.”
 

Landelijk podium

Twijfel over een langere verlenging dan één jaar is er ook. Van Werven: “We hebben voorafgaand aan dit seizoen een forum georganiseerd en gediscussieerd over de toekomst van deze sport. We maken ons zorgen en met ons mensen die het weten kunnen. Deze prachtige sport lijkt het landelijke podium af te glijden. In onze beleving is er behoefte aan ondernemerschap in de sport. Er wordt veel gepraat, maar weinig gedaan. Willen wij langer dan zeven jaar in de sport blijven, dan moet de sport in het komende jaar beter vermarkt worden. We moeten zorgen dat we gezien blijven worden.”
 

Veiligheid

Ook qua veiligheid moeten er spijkers met koppen worden geslagen, vindt Van Werven. “Voor veel sponsoren is veiligheid in hun werkzaamheden een enorm item, en terecht. Kijken we naar het veiligheidsbewustzijn en de persoonlijke beschermingsmiddelen van de bouwvakker van vijftien jaar geleden, dan herkennen we die nu gelukkig niet meer terug. Schaatsers gaan twee keer zo hard als vijftien jaar geleden, maar rijden nog steeds zonder enige bescherming. Ongelukken kun je niet uitsluiten, maar je moet wel doen wat in je macht ligt.” Mede om die reden nam schaatsteam Van Werven het initiatief om met helmen te gaan rijden, ondanks dat regelgeving dat nog niet voorschrijft.
 

Veertien keer winst

Met onder andere Gary Hekman, won Van Werven al veertien keer op het hoogste niveau. Na de doorbraak als topteam in de vorige winter, begon het seizoen nu stroef. De winst van Hekman afgelopen zaterdag brak de ban. “Winnen én verliezen is wat sport zo mooi maakt”, zegt teammanager Geert Plender, vorig jaar zelf nog actief op het hoogste niveau. “Het team is na de vreselijke val van Christijn Groeneveld in de hoek komen te zitten waar de klappen vallen. Je daar uit kunnen opwerken is waar het om gaat. Dat is precies de reden waarom sport mooi en bruut tegelijk is en waarom een sponsor als Van Werven zich er thuis voelt.” 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen