Menu

​Van Werven blij en trots met nieuwe, duurzame vrachtwagen

24 september 2013

Van Werven chauffeur Christiaan Hasselman heeft met trots de sleutels in handen gekregen van een prachtige, nieuwe Mercedes-Benz Antos 2836 L DNA. De Antos is een compleet nieuw truck van Mercedes. Bij de ontwikkeling van de Antos is er goed gekeken naar de wensen van de chauffeur, zoals bedieningsgemak, gemakkelijke instap, alles onder handbereik, ergonomisch gevormde stoelen en uitstekend schakelende automaat.
 

Op milieutechnisch gebied is Mercedes Benz vooruitstrevend. Sinds 2011 wordt de schone en emissie arme Euro 6 motor geleverd. Een veel schonere motor die, in tegenstelling tot wat door de critici verwacht werd, juist aanzienlijk spaarzamer om gaat met energie.

Tevens is ook het verbruik van de Ad Blue (bijvoeging aan de diesel, om de vrachtwagen schoner te laten rijden) ongeveer gehalveerd. Daarnaast zijn de beurtintervallen toegenomen en daarmee de onderhoudskosten gereduceerd.

Chauffeur Christiaan vertelt; ‘Samen met Wilfred van Werven, directeur Afvalinzameling & Recycling, werd ik enthousiast over het nieuwste model van Mercedes Benz vanwege de nieuwste snufjes qua techniek en moderniteit. Ook de Euro6 motor sprak aan, omdat de Co2-uitstoot minimaal is en goed past in de duurzaamheidvisie van Van Werven. Ik ben betrokken geweest bij de opbouw van de truck en nu ik er enkele dagen in heb gereden heb ik geen spijt van mijn keuze voor dit merk en model. De grotere cabine en de duurzaamheid van de Antos heeft zeker te maken gehad met de keuze. Het schakelen, de informatie die je krijgt van het eco-programma wat betreft de zuinigheid en het comfort. Kortom; een dikke tien.’

Christiaan is zo’n 7 ½ jaar werkzaam bij Van Werven als vrachtwagenchauffeur. De nieuwe vrachtwagen wordt voornamelijk gebruikt voor de aan- en afvoer van afvalcontainers bij klanten en biedt de mogelijkheid tot het vervoer van 11 m3 tot en met 40 m3 containers. Christiaan: ‘Mijn vorige vrachtwagen waar ik mee reed heeft zo’n 10 jaar dienst gedaan binnen Van Werven en heeft ruim 600.000 kilometers gelopen.

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen