Menu

Van Werven bij laatste drie MVO award Zwolle

12 oktober 2015

Welke onderneming mag zich de komende twee jaar ‘de beste maatschappelijk verantwoorde onderneming’ van de regio Zwolle noemen? Van Werven is in de race voor deze titel, samen met kandidaten BMA Ergonomics en Zalsman B.V. 

Zes geselecteerde bedrijven mochten op vrijdag 9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, pitchen over MVO tijdens het event ‘Klaar voor de Toekomst?!’. De jury heeft na de pitches drie bedrijven gekozen die in de volgende ronde: een bedrijfsbezoek door de jury. De uitreiking van de MVO Award vindt volgend jaar januari plaats.
 

Duurzaamheid bij Van Werven

Algemeen Directeur Ton van der Giessen legde in zijn pitch de link tussen het antropoceen en ons streven: een sustainoceen. De periode waarin we nu leven noemen we het Antropoceen. Ook wel de periode genoemd waarin de mens de aarde veranderde. De snelle groei van de wereldbevolking, de ontwikkeling van de welvaart en daarmee het stijgende verbruik van fossiele brandstoffen en grondstoffen zijn daar de oorzaak van. Het lijkt een niet meer te stoppen proces ondanks de vele waarschuwingen en voorbeelden die voorbij komen.  

Als we er over nadenken vinden we dat het moet veranderen. Als we echter daarna weer druk bezig zijn krijgen vele andere dingen meer prioriteit en laten we het ‘veranderen’ graag aan ‘anderen’ over. Dat kleine beetje van mij kan het verschil niet maken, is meestal de niet uitgesproken gedachte. Door een koploper te zijn inspireer je andere mensen waardoor ze anders gaan denken over de toekomst van onze planeet. Wetende dat wij alleen de aarde niet kunnen redden, maar erin geloven dat je door volhoudend en inspirerend gedrag uiteindelijk veranderingen teweeg kan brengen.
 
Van Werven wil ook een koploper zijn en met houding, gedrag en activiteiten een bijdrage leveren aan het ‘veranderen’. De recycling van grondstoffen, de beperking van energieverbruik en het opwekken van groene energie met zon, wind en biomassa zijn daar voorbeelden van. Stap voor stap, maar wel met een duidelijke visie op de toekomst van ons bedrijf en de planeet waarop we leven.


MVO Award Regio Zwolle

De MVO Award Regio Zwolle beloont bedrijven in de regio Zwolle die een voortrekkersrol nemen in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De MVO Award is voor bedrijven die nut en noodzaak zien om hun bedrijfsvoering af te stemmen op samenleving en milieu, en die op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein succesvol zijn.

Inmiddels zijn door een onafhankelijke jury uit ruim 50 genomineerden, en na een ronde van zes pitches, drie bedrijven geselecteerd die kansen maken op MVO Award Regio Zwolle 2015. 

De MVO Award Regio Zwolle 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Zwartewaterland en Rabobank IJsseldelta.
 

Duurzaamheidsverslag

Lees in ons online duurzaamheidsverslag alles over onze doelen, idealen en bedrijfsvoering.
duurzaam.vanwerven.nl 

 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen