Menu

Twintig Van Werven-vrijwilligers bij tractor pulling IJsselhallen

23 januari 2015

De 32e editie van Salland Olie Tractor Pulling staat dit weekend op het programma. Sinds twee jaar is Van Werven als sponsor actief betrokken bij dit evenement. Met zeventien machines en zo’n twintig vrijwilligers staat het bedrijf uit Oldebroek paraat om bij te dragen aan het succes van het evenement in de IJsselhallen te Zwolle. 

In de IJsselhallen is met hulp van Van Werven een wedstrijdbaan aangelegd van ruim 85 meter. De top-baan is voorzien van de juiste kleisoort, waarop de tractoren de meeste grip kunnen vinden om de sleepwagen zo ver mogelijk te verplaatsen. “En juist deze baan is het geheim van een goede wedstrijd te noemen; de juiste samenstelling, de goede vochtigheidsgraad én het aanleggen onder deskundige begeleiding van de Nederlandse Truck- en Tractorpulling Organisatie zijn maatgevend. In de IJsselhallen ligt een wedstrijdbaan van ruim 85 meter, wat de langste indoorbaan van Nederland genoemd mag worden.”, aldus de organisatie van Indoor Tractor Pulling.
 
Edwin Kragt coördineert het project namens Van Werven. “Dit is een mooi project, vrijwilligers regelen voor zo’n klus is geen probleem. We rijden eerst de grond naar de hal en maken vervolgens de baan rijklaar. Tijdens de wedstrijden zorgen we er met tien sleeptrekkers voor dat de trekkers op de juiste plek komen te staan.” Naast de tien sleeptrekkers zet Van Werven nog een mobiele kraan, twee shovels en vier grote trekkers in. Ook worden er rijplaten en draglaineschotten neergelegd.

Maandag start Van Werven met het opruimen van de hal. De rijplaten en draglaineschotten worden dan weer opgehaald en de klei wordt verwijderd uit de hal en vervoerd naar de speciale opslaghal van de organisatie.
 

Programma

Niet alleen op zaterdag 24 januari worden de Pk’s weer op de baan gebracht, maar nu ook op vrijdagavond 23 januari. Op zaterdag 24 januari worden 2 sessies verreden. De 1e sessie start om 11.00 uur met de mini-unlimiteds, de light Modifieds, de light superstocks én de heavy Modifieds. De 2e sessie vangt – als vanouds – aan om 18.00 uur met de Two Wheel Drives, de Modifieds en wordt traditioneel afgesloten met de spectaculaire Superstocks. Meer informatie: http://www.indoortractorpulling.nl

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen