Menu

Social Return: hier doen we het voor

10 juli 2015

Werk is belangrijk voor mensen. Niet alleen om inkomsten te genereren, maar bovenal om van betekenis te zijn en mee te doen in de maatschappij. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt geldt dit als geen ander. “We willen gewoon wat doen, net als iedereen”, vat Wajonger Wouter Hoogendoorn samen.

Op 1 juni ging ons duurzaamheidsverslag 2014 online. Dit keer geen gedrukt exemplaar, maar een online en interactief verslag dat hier te lezen is. Eén van de onderwerpen in het verslag is Social Return. Hierbij gaat het om werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook leerwerkplekken, stageplekken en werkervaringsplaatsen horen hierbij.
 
Als familiebedrijf is Van Werven sterk betrokken bij onze maatschappij, waarin iedereen een kans verdient. Of je nu een WAO, WIA, Wajongere bent of iemand met welke uitkering, beperking of indicatie dan ook.
 
Om nog beter te tonen waarom Social Return zo belangrijk is, hebben we een filmpje gemaakt met twee van onze medewerkers in de hoofdrol. Wouter Hoogendoorn en Teuni van den Berg hebben beiden een Wajong-uitkering. Ze vertellen in het filmpje hoe belangrijk werken voor hen is. Dáár doen wij het voor.
 

 

Social return

De Social Return doelstelling in Nederland is gericht op het inzetten van 100.000 mensen uit deze doelgroepen. Van Werven hoopt met haar initiatief een kleine bijdrage te leveren aan het realiseren van deze doelstellingen. Niet alleen met het inzetten van kandidaten, maar ook met het helpen verbeteren van het matchingsproces. Zo loopt op onze vestiging in Biddinghuizen een arbeidsparticipatietraject, gericht op het inzetten van mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen