Menu

Schaatsteam Van Werven wint met Rick Smit in Eindhoven

12 januari 2015

Marathonschaatser Rick Smit heeft zaterdag in Einhoven de dertiende etappe om de KPN Marathoncup op zijn naam geschreven. Het is de derde overwinning voor het schaatsteam deze winter.

De 25-jarige Noord-Hollander schaats al drie jaar bij team Van Werven en vijf jaar op het hoogste niveau. Het was zijn eerste overwinning. "Ik dacht de laatste tijd steeds vaker: het zal me toch niet gebeuren dat ik nooit een wedstrijd zal winnen? Dus ja, deze overwinning komt heel gelegen. Ik werk er keihard voor." Smit werd dit seizoen al drie keer vierde en een keer tweede. "Voor mijn gevoel zat het er aan te komen, maarja, het moet nog wel gebeuren."

Vorige week werd Gary Hekman derde op de Nederlandse kampioenschappen kunstijs. Komende zaterdag rijdt het team in Heerenveen, waarna het afreist naar Oostenrijk om op de Weissensee drie belangrijke wedstrijden te schaatsen. 

(foto TIMS)

Op diezelfde Weissensee rijdt ook een groep medewekers van Van Werven de Alternatieve Elfstedentocht. Doel is niet alleen de 200 kilometer vol te maken, maar daarmee ook geld in te zamelen voor het René Kids Centre.

Alles over het schaatsteam

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen