Menu

​Schaatsteam boekt eerste zege na moeilijke seizoensstart

30 december 2014

Gary Hekman heeft zaterdag de negende etappe om de marathoncup gewonnen. Het was de eerste zege van het seizoen voor het schaatsteam dat door Van Werven wordt gesponsord. 

Vorig jaar zegevierde het team maar liefst acht keer. Dit winterseizoen moest het schaatsteam lang wachten op nieuw succes. Dat had alles te maken met het vreselijke ongeval van Christijn Groeneveld, die zijn rug brak in één van de laatste trainingen voor het seizoen en momenteel revalideert. 

Het was naast het gemis van Groeneveld in fysieke zin, ook mentaal een flinke opdoffer. Want ook toen de kansen op de winst kwamen, was er tegenslag. ’’Echt alles zat tegen’’, vatte Hekman de eerste acht wedstrijden van het seizoen samen. ’’Het dubbeltje moet soms eens de goede kant op vallen, maar het viel echt alleen maar de verkeerde kant op. Zelfs in Hoorn. Ik was daar op weg naar de winst, ga ik in de laatste bocht weer onderuit. Steeds weer pech.’’

De zege in Breda brak de ban. "We hebben onszelf steeds voorgehouden dat we gewoon door moesten gaan. Hoe moeilijk het ook was, we hebben vertrouwen gehouden. Afgelopen week hebben we op een trainingskamp ons hoofd nog eens leeggemaakt. Op deze zege hebben we vanaf de eerste wedstrijd van het seizoen gewacht."

Team Van Werven rijdt iedere zaterdag de wedstrijden om de marathoncup. De Nederlandse kampioenschappen marathon worden zondag 4 januari verreden in Groningen. 

Alles over het team: www.teamvanwerven.nl

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen