Menu

​Schaatsen op de Weissensee: 17.500 euro voor René Kids Centre!

29 januari 2015

De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee 2015 heeft 17.500 euro opgeleverd voor het René Kids Centre. Het René Kids Centre zet zich in voor de allerarmste kinderen in Rehoboth, een plaatsje van 20.000 inwoners in Namibië

Ben Mouris, Herman van der Zande, Lucian Schenkel, Herbert van Werven, Tjaco Naaktgeboren, Wilfred van Werven en Henri van de Ruitenbeek gingen dinsdag 27 januari de uitdaging aan. Om 07.00 uur stonden zij aan de start van de tocht van maximaal 200 kilometer. Rond het middaguur hadden de zeven mannen al 100 kilometer geschaatst. De organisatie sprak van perfecte weersomstandigheden. Dat was een voorwaarde voor succes, zo stelde Herman van der Zande vooraf. En dat succes was er zeker, zowel op sportief als financieel gebied.
 
Rond 14.30 uur ging Wilfred als eerste over de finish, ongeveer een uur later had ook Ben Mouris 200 kilometer gereden. Wilfred kijkt tevreden terug op zijn race. “Het was echt hard werken, maar het geeft enorm veel voldoening als je uiteindelijk over de finish komt.” Rond 15.15 ging Herbert van Werven zijn laatste ronde in. Herbert besloot zes weken van te voren om ook mee te doen, maar ondanks dat schaatste hij 150 kilometer op de Weissensee. Tjaco Naaktgeboren schreef zich ’s ochtends nog in voor de tocht en legde 100 kilometer af, Henri van de Ruitenbeek schaatste, namens het René Kids Centre, 112,5 kilometer.
 
Herman van der Zande slaagde er rond 16.30 uur in om zijn 200 kilometer te voltooien. Herman reed al twee keer eerder mee. “Het was echt zwaar, maar als ik dan denk aan de arme kinderen in Rehoboth… Dan weet je weer waar je het voor doet.” Lucian Schenkel reed de tocht voor het eerst en maakte het spannend. Rond 17.30 uur ging hij zijn laatste ronde in, op karakter. Ruim drie kwartier later finishte de laatste man van Van Werven met 200 kilometer in de benen. Lucian: “Het was top. De laatste twee ronden waren echt afzien, er stond een harde wind maar ik heb het gehaald. Nu gaan we genieten”.
 
Deze prestatie heeft 17.500 euro opgeleverd voor het René Kids Centre. René Ruitenberg heeft de schaatsers begeleid op de Weissensee en is enorm tevreden. “Er is een fantastisch bedrag opgehaald. We kunnen hiervan een jaar lang maaltijden serveren aan de kinderen van de kidsclub. Een maaltijd die zeker niet voor elk kind vanzelfsprekend is.” Meer over het René Kids Centre: www.renekidscentre.nl

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen