Menu

Schaatsen op de Weissensee voor kinderen in Namibie

2 november 2016

De RKC Prestatietocht op de Weissensee is iets bijzonders. Zestig schaatsers reizen in drie etappes naar het Oostenrijkse bergmeer om hun eigen grenzen te verleggen. 

Bij de RKC Prestatietocht gaat het er om zo veel mogelijk van de 200 kilometer te schaatsen, om daar geld mee op te halen voor het René Kids Centre in Namibië. In de tweede en derde Weissensee-week is er nog plek voor deelnemers.

In 2016 deden vijfentwintig deelnemers mee aan de RKC Prestatietocht. “Dat was een enorm succes”, zegt Ruitenberg daarover. “Het event leverde meer dan 50.000 euro op voor het Kids Centre, echt een enorm bedrag waar we in Namibië geweldige dingen mee kunnen doen. Er komen wekelijks 500 kinderen op ons centrum, waarvan een groot deel ondervoed of verwaarloosd is, met verslaafde ouders of zonder ouders. We kunnen hen aandacht, onderwijs en eten geven.”
 
De RKC Prestatietocht draait om gezelligheid en uitdaging. Ruitenberg: “Ik vind het belangrijk dat de groep het samen goed heeft op de Weissensee, daar een geweldige week beleeft en oprecht betrokken raakt bij de missie van het RKC.” Gezelligheid dus, maar ook de uitdaging. De term prestatietocht is bewust gekozen. Voor de één is presteren dat je 200 kilometer zo snel mogelijk uitrijdt, voor de ander dat je 100 kilometer haalt. De één weet meer dan duizend euro aan fondsen te werven, de ander werft enkele honderden euro’s. Het doel is grenzen verleggen en daar samen enorm van genieten.
 

Drie etappes

De RKC Prestatietocht vindt plaats in drie etappes. Per reis kunnen maximaal twintig deelnemers mee. RKC Events houdt dus vast aan de kleinschalige setting.

Reis 1: van 25 tot 28 januari 2017
Reis 2: van 29 januari  tot 1 februari 2017
Reis 3: van 1 februari tot 4 februari 2017.

Samen met het professionele schaatsteam AB Vakwerk, het team van onder andere Gary Hekman, verblijven de deelnemers in hotel Kreuzwirt. Hier staat ook een meet & greet met de schaatsers van AB Vakwerk op het programma. In voorbereiding op de sportieve uitdaging worden ook enkele clinics georganiseerd.  


Bekijk deze compilatie van de RKC Prestatietocht 2016


Schaatsclinic

Op 12 november vindt de eerste RKC Prestatietocht Clinic plaats. Deze clinic is voor iedereen die meedoet aan de RKC Prestatietocht, maar ook voor iedereen die over deelname nadenkt. De clinic is een uitgelezen mogelijkheid om vrijblijvend meer informatie te verkrijgen en gevoel te krijgen bij de reis. Geef je op via mail@rkcprestatietocht.nl.
 

Over het Rene Kids Centre

Het RKC is een kindertehuis in Namibië dat op initiatief van voormalig marathonschaatser René Ruitenberg is gerealiseerd in de armste wijk van Rehoboth, een grote stad in Namibië. Veel mensen zitten er vast in een cirkel van hopeloosheid, drankmisbruik en gebrek aan geld en voedsel. Door aandacht, onderwijs en werkgelegenheid vinden jaarlijks honderden kinderen hier hoop voor de toekomst.


Ga je mee naar de Weissensee?

Tot nu toe hebben vijfendertig deelnemers zich opgegeven. Het zou fantastisch zijn als er nog meer enthousiaste deelnemers mee gaan. Ga je mee naar de Weissensee? Kijk voor meer informatie of opgave op www.rkcprestatietocht.nl of neem contact op met de organisatie via mail@rkcprestatietocht.nl.  

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen