Menu

Project: uitbreiding congrescentrum Jehova's Getuigen

15 april 2016

Jehovah's Getuigen breidt het congrescentrum in Swifterbant fors uit en laat een grote parkeerplaats aanleggen voor de 3.500 leden. Van Werven is als dienstverlener actief voor de Stichting Congreshallen (eigenaar). Het nieuwe parkeerterrein krijgt een capaciteit van ruim 1100 auto’s en meerdere touringcars.

Stichting Congreshallen realiseert in Swifterbant een tweede congreshal, terwijl de al bestaande hal wordt verbouwd. De stichting kocht twee voetbalvelden van Swift ’64 om voldoende ruimte te creëren. De voetbalvereniging van Swifterbant kon met dit geld een kunstgrasveld realiseren.
 

De bomen van het voetbalveld werden gerooid. 

Vooruitlopend op het project, werd in het voorjaar van 2015 het benodigde groen hiervoor verwijderd. Begin oktober startte Van Werven met het project. Voor de realisatie van het parkeerterrein is het nodige grondwerk verricht. Er werd ruim 13.000 kuub zand verwerkt en ruim 20.000 vierkante meter verharding aangelegd, in de vorm van klinkers en grasbetontegels.  
 

Synergievoordeel

Hille Terpstra, manager Projecten bij Van Werven, spreekt van een groot en bijzonder project. “Wij hebben bijna alle disciplines onder één dak, en hebben dus synergievoordeel. Dochteronderneming Heicom leverde verschillende grondverbeterende producten, waaronder 900 ton grasblokken granulaat. Onze afdeling bouwstoffen leverde zand, granulaat en feesasfalt en onze infra-tak leverde de machines die wij nodig hadden voor de uitvoering van het werk. Tot slot werkten Bakker Bestratingen uit Oldebroek en Donkergroen uit Dronten mee aan dit project.”
 
Ondanks de niet altijd gunstige weersomstandigheden, is de geplande oplevering op vrijdag 22 april 2016.  


Foto's: Jehovah's Getuigen Swifterbant. Bekijk alle foto's op onze Facebook-pagina

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen