Menu

​Project: 2000 vrachtwagens met spoorballast

29 april 2014

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het spoor tussen Zwolle en Dalfsen. In samenwerking met Strukton Rail wordt 60.000 ton aan ballast, de dragende bouwstof onder de dwarsliggers, afgevoerd en vernieuwd. 

Het project wordt in twee fases afgewerkt, waarvan de eerste fase op dit moment (28-30 april) plaatsvindt en de tweede fase begin juni. Strukton Rail zeeft in één beweging de te fijne ballast onder de rails vandaan. Dit wordt door Van Werven afgevoerd met bijna 2000 vrachtwagens en via vrachtschepen afgevoerd naar een wasinstallatie, waar de licht verontreinigde grondstof wordt klaargemaakt voor hergebruik in bijvoobeeld beton. Van Werven richtte voor het afvoeren van de ballast verschillende depots in met rijplaten en zet kranen en vrachtwagens in en zorgt voor de afzet van de grondstof.

De klus is gecompliceerd. De aanvoer van nieuwe ballast, de werksnelheid van de machine van Strukton en de afvoer door Van Werven moeten nauw op elkaar aansluiten. Als dat niet het geval is, betekent dat al gauw dat tientallen voertuigen stilstaan. De werktijden aan het spoor zijn bovendien zeer beperkt, treinen moeten immers zoveel mogelijk blijven rijden. 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen