Menu

Nieuwe mobiele kranen met lastmomentbeveiliging

8 juli 2016

Van Werven investeert acht nieuwe Volvo mobiele kranen. Drie kranen worden voorzien van lastmomentbeveiliging (LMB). Het stelt het bedrijf in staat om infra gerelateerde hijswerkzaamheden nog veiliger uit te voeren. De kranen worden in twee fases geleverd, drie kranen (met LMB) in augustus 2016 en vijf reguliere kranen begin 2017.

De klantvraag naar mobiele kranen met lastmomentbeveiliging groeit. Van Werven, dienstverlener op het gebied van infra & recycling, voorziet daarom graag in deze behoefte. “De lastmomentbeveiliging wordt speciaal ingebouwd. Op een touchscreen display kan de machinist continu de actuele last, vlucht, maximale last en toegestane vlucht uitlezen. Daarnaast kunnen we kiezen voor diverse hijsprogramma’s. Een praktisch en veilig hulpmiddel voor onze machinisten dus”, aldus Cor van Werven.
 

Volvo EWR150E

Voor diverse (hijs)werkzaamheden werden drie nieuwe Volvo mobiele kranen besteld, twee van het type EWR150E en één EWR160E. De EWR150E wordt gekenmerkt door zijn binnendraaierdesign, waardoor goed op eenbaanswegen of in krappe ruimten gewerkt kan worden. Wilfred van Werven: “We zullen twee of drie machines het eerste half jaar gebruiken voor hijswerkzaamheden op het project A9 Holendrecht-Diemen voor het consortium IXAS. Vervolgens zullen drie mobiele kranen vanuit onze vestiging in Ouderkerk aan de Amstel worden ingezet en één machine vanuit Oldebroek, voor zowel grond- als hijswerkzaamheden. We hebben reeds een Volvo EWR180E met LMB in ons bezit, waardoor we straks totaal in totaal vier mobiele kranen met LMB kunnen inzetten.”
 

Vacature

Voor de vestiging in Ouderkerk aan de Amstel zoekt Van Werven nog een goede machinist voor deze Volvo EWR150E. Je werkt met een mobiele kraan op de locatie volgens concrete instructies. Je bent in staat om knel- en verbeterpunten te signaleren en samen met je collega's of leidinggevenden tot oplossingen te komen. Meer weten over de werkzaamheden? Klik hier

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen