Menu

​Nieuwe grondzuiger te huur bij Van Werven

9 april 2015

Vanaf heden is bij Van Werven een compacte grondzuiger te huur. Een nuttig hulpmiddel in openbare werken, spoorweg werkzaamheden, landschaps- en omgevingswerken. Deze grondzuiger is met name geschikt voor werkzaamheden in de stad, langs het spoor of op een plek waar veel kabels en leidingen liggen.

Door naast het machinale graafwerk een grondzuiger te huren, kan schade en breuk aan leidingen worden voorkomen. De grondzuiger kan aangesloten worden als snelkoppeling op een kraan en is door zijn lage geluidsniveau ook omgevingsvriendelijk.


Verschillende toepassingen

De grondmachine kan voor verschillende toepassingen gebruikt worden, bijvoorbeeld bij handmatige uitgravingen, het maken van sleuven om leidingen te repareren en het uitbaggeren van bouwputten. Bij spoorwerkzaamheden is de grondzuiger handig voor het wegzuigen van materiaal tussen de bielzen. Daarnaast kan de grondzuiger van dienst zijn bij het afzuigen van grond in landschapswerken het vrijmaken van boomwortels zonder beschadigingen. Ook voor reiniging van rioleringskolken en/of afvoergangen is de grondzuiger geschikt.
 
De grondzuiger wordt hydraulisch aangedreven door een graafmachine vanaf een eigen gewicht van 15 ton. De werking van de zuigunit is te vergelijken met een grote stofzuiger: het heeft een grote ventilator om het materiaal op te zuigen in een opslagtank. De opslagtank heeft een inhoud van ruim 400 liter. Daarnaast is in de grondzuiger een watersproeier aanwezig om stofvorming zoveel mogelijk te voorkomen. Onderaan de zuigbox bevinden zich hydraulisch bedienbare loskleppen om de container eenvoudig te legen. Door een snelwissel is de zandzuiger snel aan de kraan te koppelen.
 

Specificaties

•          Transportafmetingen: 2300 x 1500 x 2000 mm
•          Gewicht: 1100 kg
•          Dieptebereik: 3,5 m
•          Slang diameter: 250 mm
•          Containervolume: 0,4 - 0,75 m3
 

Minimale kraan eigenschappen

•          Gewichtsklasse: >12-16 t
•          Olieflow: min. 140 l/min
•          Oliedruk: min. 270 bar
•          Hydraulische prestatie: min. 50 kW
 
Voor meer informatie over dit hulpmiddel kunt u contact opnemen met Arnout Vos via a.vos@vanwerven.nl 

Bekijk hier onze verdere verhuurmogelijkheden.  

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen