Menu

​Nieuw kantoor voor Heicom

7 juli 2014

Onlangs verhuisde het personeel bij grondverbeteraar Heicom van een paar keten naar een mooi, nieuw gebouw. "We zaten met zes mensen in een hok van zes bij zes meter. Dat had ook wat, maar dit is beter", zegt manager bij Heicom Herbert van Werven.

Het nieuwe gebouw zegt iets over de ontwikkeling die de dochteronderneming van Van Werven holding doormaakt, al bijna dertig jaar een specialist in grondverbeteringsproducten voor bijvoorbeeld stadsbegroeiing en golfvelden. Sinds 2006 groeide de omzet van zo'n 1,8 miljoen euro naar ruim zes miljoen. Belangrijker nog is dat Heicom er in is geslaagd continu de hoogwaardigheid van de eindproducten te verbeteren.

"We zijn erin geslaagd om continu nieuwe producten te ontwikkelen en de daarbij behorende certificaten te behalen. In de markt voor bodemverbeteringsproducten zien we dat door prijsdruk wel eens concessies gedaan worden aan de kwaliteit, maar wij hebben juist geïnvesteerd in hoogwaardige substraten. Daardoor zijn we nu sterk vertegenwoordigd in de markten voor openbaar groen, cultuurtechniek, weg- en waterbouw en golfbanen. Hoe moeilijker, hoe beter voor ons. Zodra een opdrachtgever veel eisen heeft, zoals bij stadsbegroeiing, waarbij beluchting en grondsoorten cruciaal zijn, komen wij aan zet. We leveren maatwerk, afhankelijk van de toepassing. Een mooi voorbeeld daarvan is ons daktuinsubstraat."

De samenwerking met de recyclingactiviteiten van Van Werven speelt een steeds grotere rol. Veel van het gerecyclede groenafval gebruikt Heicom in haar eindproducten. 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen