Menu

Let op de dode hoek!

3 februari 2015

Groep 1 van basisschool Het Festival in Zwolle werkt deze maand aan het thema Verkeer. Daarom kwam dinsdagochtend 3 februari Van Werven langs om de kinderen alles te leren over de gevaren rondom vrachtwagens, met name de dode hoek. 

Simon Harmens, de vader van Joost uit groep 1, werkt bij Van Werven en kwam in de klas uitleg geven. Daarna konden de kinderen buiten de vrachtwagen van dichtbij bekijken, plaatsnemen in de cabine en vragen stellen aan vrachtwagenchauffeur Wim. 

Met een dode hoek bedoelen we de plekken rondom de vrachtwagen waar je niet te zien bent voor de bestuurder van de vrachtwagen. In de klas werd met behulp van een Powerpoint presentatie getoond waar de dode hoeken zich bevinden. Buiten mochten de kinderen plaatsnemen in de cabine en konden ze zelf ervaren wat wél en niet zichtbaar is als je achter het stuur zit.


 
Simon Harmens nam het initiatief voor deze actie. “Ik vind het belangrijk dat de kinderen weten waar ze op kunnen letten in het verkeer. Natuurlijk heeft een vrachtwagen veel spiegels en proberen de chauffeurs altijd goed op te letten, maar ook de kinderen kunnen ervoor zorgen dat het verkeer veilig blijft. Het is belangrijk om hier een bijdrage aan te leveren, ook dat is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast waren de kinderen super enthousiast, stelden ze veel vragen en is het voor hen natuurlijk leuk om een keer in een vrachtwagen te zitten”. Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen