Menu

​Koningin Maxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde

19 juni 2015

Koningin Máxima heeft zaterdagochtend 13 juni het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde officieel geopend. Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland. Van Werven nam het project aan van Scouting Nederland.

Het landgoed van 70 hectare ligt in het buitengebied van Zeewolde. Er worden straks nationale evenementen gehouden en het wordt de ontmoetingsplek voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale Scoutingactiviteiten.
 

60.000 kuub grondverzet 

Van Werven nam het project rechtstreeks aan van Scouting Nederland en heeft vanaf eind november gewerkt aan de aanleg van de diverse vijvers, het campeerveld en het stuk strand bij het Veluwemeer. In totaal zo’n 60.000 kuub grondverzet en 18 hectare diepspitten, kilveren en zaaien. De officiële opening was een mooie afsluiting van dit project. In onze case is meer informatie te lezen over onze bijdrage aan dit project. 
 

Prachtige plek

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door twee jonge scouts, Emily Riddle en Chris Ankone. Ze gaf aan Scoutinglandgoed Zeewolde een prachtige plek midden in de natuur te vinden. Ze hoopt dat het landgoed de scouts veel plezier zal geven en is trots dat Scouting Nederland nu een eigen landgoed heeft. In onderstaand YouTube-filmpje van Scouting Nederland, die onlangs met een drone is gemaakt op het Scoutinglandgoed Zeewolde, is het resultaat te zien van een mooi stuk gerealiseerd werk! 


 

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen