Menu

Het verschil maken in Cambodja

20 april 2015

Zaterdag 18 april was er een bijeenkomst bij Van Werven waarin het land Cambodja centraal stond. Samen met Stichting Toetssteen heeft Van Werven in de periode 2013 tot en met 2015 meegewerkt aan het bouwen van huisjes in enkele dorpen in het Zuid Westen van Cambodja.

Naast financiële steun is ook met enkele medewerkers ter plaatse getimmerd en gesjouwd. “Een prachtige ervaring om daar niet alleen financieel maar ook fysiek aan mee te kunnen werken” aldus Ton van der Giessen, algemeen directeur bij Van Werven. “Met het bouwen van deze huisjes help je mensen niet alleen aan een beter onderkomen, maar maak je ook het verschil naar een nieuwe toekomst voor de bewoners. Met een vaste verblijfplaats krijgen zij eerder werk, verdienen geld voor een beter levensonderhoud en kunnen kinderen naar school. Daar leveren wij als bedrijf graag een bijdrage aan ook al lijkt het soms een druppel op een gloeiende plaat.”


Win-win voor alle partijen

Stichting Toetssteen heeft een betrouwbaar netwerk in dit land dat zwaar ‘beschadigd’ is in de periode van de Rode Khmer. Allemaal hebben we wel eens gehoord van de “Killing Fields” uit die tijd. Het zal meerdere generaties duren voordat het land er weer bovenop is. Hulp van buitenaf is onontbeerlijk voor het herstel van de economie aldaar. “Daaraan meewerken verrijkt niet alleen de mensen daar, maar het maakt jezelf ook rijker. Als je daar bent geweest en hebt meegewerkt kijk je op een andere manier naar hetzelfde als je weer terug bent. Het relativeert en geeft je extra bagage mee. Een win-win voor alle betrokken partijen.”, spreekt Van der Giessen uit ervaring.


Cheque

Aan het einde van de bijeenkomst overhandigde Ton van der Giessen een symbolische cheque aan een tweetal bestuursleden van de Stichting Toetssteen en bedankt hun voor alle ervaringen die Van Werven met hun heeft mogen meemaken in Cambodja.

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen