Menu

Deze jongens hebben bij ons de kans gegrepen

17 november 2015

Ton van der Giessen is directeur van de Van Werven Groep, één van de grootste werkgevers in de regio. Hij wil in zijn bedrijf graag plek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ​Daarvoor deed hij vorig jaar een oproep.

Ton van der Giessen: “Een heel geschikte plek om bij ons bedrijf in te stromen is op de Kunststofrecycling, locatie Biddinghuizen. Vorig jaar hebben we vacatures geplaatst voor mensen met een Wajong- of bijstandsuitkering. Sinds een half jaar zijn Roel, Thomas, Ruben en Solomon (niet op de foto) bij ons aan het werk op de vestigingen Biddinghuizen en Oldebroek”. Addie ten Have, jobcoach van Inclusief Intervens: “We zijn gelijk op zoek gegaan naar geschikte kandidaten. Daarbij moesten ze over eigen vervoer beschikken, wat het wel lastiger maakte. Deze jongens voldeden aan de criteria en konden direct aan de slag. Ze hebben hun kans gegrepen en doen het prima bij Van Werven. Solomon heeft zelfs een heftruckdiploma behaald en verricht nu logistiek werk. De motivatie van kandidaten is heel belangrijk. Een werkgever die het ziet zitten met ze en ze kansen op ontwikkeling biedt is goud waard”.


Geslaagde match

Gert-Jan Gerrits, directeur Inclusief Gresbo/Intervens: “Van Werven is een bedrijf met een duidelijk doel om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. We doen vanuit Gresbo al sinds 2012 de complete postbezorging voor hen en detacheren ook mensen bij het bedrijf. Deze vier jongens hebben bij Van Werven de kans gekregen om diverse werkzaamheden te leren. Onze jobcoach Addie ten Have zorgt voor extra begeleiding. Wat ons betreft een geslaagde match die we samen met gemeenten hebben kunnen realiseren”.


Eén loket

Ton van der Giessen: “We zijn heel tevreden over deze jongens, maar het hadden er ook best nog meer mogen zijn. We proberen mensen te werven bij de sociale werkvoorziening maar ook bij de gemeenten en UWV’s. Toch merk ik hoe lastig het nog is omdat je met zoveel partijen te maken hebt. Wij hebben als werkgever geen inzicht in de verschillende kaartenbakken. Dat is natuurlijk logisch, maar ik zou wel graag willen dat er één loket zou zijn waar we terecht kunnen. Of simpelweg een regionale website waarop kandidaten uit het doelgroepenregister geregistreerd staan”. Ton van der Giessen heeft in het voorjaar daartoe een aantal lokale partijen uitgenodigd op zijn hoofdkantoor in Oldebroek om hierover te brainstormen. “Ik hoop dat dit wordt opgepakt in de besluitvorming rondom de Participatiewet”.


Van Werven

Van Werven biedt diensten op het gebied van infrastructuur, afvalverzameling en recycling. Het bedrijf is vanouds een familiebedrijf en bestaat al 70 jaar. Van Werven biedt werk aan 530 mensen: 350 medewerkers zijn in dienst en 180 inhuurkrachten. Inmiddels zijn er naast het hoofdkantoor in Oldebroek nog 12 vestigingen in Gelderland, Flevoland, Overijssel, België en Engeland.


Inclusief Groep

Inclusief Gresbo (werkbedrijf) en Inclusief Intervens (arbeidsbemiddeling) zijn onderdeel van de Inclusief Groep. De Inclusief Groep heeft op de Veluwe eigen sociale ondernemingen waar 700 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken in de groenvoorziening, post/digitaliseren, schoonmaak, verpakken/montage, schilderwerken en flexpool. Zij krijgen naast passend werk ook begeleiding en scholing. Daarnaast heeft de Inclusief Groep een groot netwerk van werkgevers in de regio waar 260 mensen gedetacheerd zijn. Voor informatie over detacheringen kunt u contact opnemen met Addie ten Have, tel. 06 22 56 33 28 / www.inclusiefgroep.nl

Bron: Locourant

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen