Menu

Aanleg parkeerterrein Havenkade is échte Van Werven klus

13 februari 2015

In opdracht van Van Gelder werkt Van Werven, voor de gemeente Elburg, aan de aanleg van een parkeerterrein aan de Havenkade in Elburg. Het terrein van circa anderhalve hectare biedt straks plaats aan zo’n 370 auto’s. Van Werven verzorgt het grondwerk. 

De klus startte begin februari. Met een rupskraan, shovel, zelfrijdende trilwals en acht vrachtwagens zijn wij hard aan het werk. De acht vrachtwagens rijden van de Havenkade in Elburg naar Katerveer nabij Zwolle en weer terug. Voor een stevige ondergrond is het namelijk nodig om de klei weg te graven. Die wordt afgevoerd naar een depot bij Katerveer. Vanaf Katerveer nemen de vrachtwagens zand mee retour, dit zand is geschikt om een stevige ondergrond te maken. Op deze manier wordt zo’n 1200 kuub per dag vervoerd. Projectleider Aart Jan van ’t Oever: “Het is een échte Van Werven klus. Hard werken, maar ook slim en efficiënt werken. Onze vrachtwagens rijden op deze manier nooit zonder lading en in korte tijd kunnen we veel werk verzetten.”
 


Het afvoeren van de klei en het aanvullen met zand zal tot eind februari duren. Vervolgens wordt ook zorggedragen voor de ondergrondse infrastructuur, zoals kabels en leidingen. Van Gelder zal het parkeerterrein verder afwerken met het straat- en asfaltwerk. Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen