Menu

22.000 euro via Team Van Werven naar goede doelen

24 maart 2015

Het afgelopen seizoen was niet alleen sportief gezien een succes voor schaatsteam Van Werven, dat met Gary Hekman Nederlands kampioen werd op de Weissensee. Er ging via het team 22.000 euro naar goede doelen. Opgeteld ging in de laatste vier jaar ruim 75.000 euro naar goede doelen gericht op kinderen. Van Werven is hoofdsponsor van het gelijknamige schaatsteam. 

Van Werven is zes jaar actief in het marathonschaatsen en sinds 2011 in een constructie waarin het team maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, samen met de businessclub rondom het team en de rijders zelf. Zo hielpen de teamleden met regelmaat bij evenementen voor het goede doel. Onlangs gaven rijders van het team bijvoorbeeld een schaatsles aan Bernhard van Oranje, in het kader van de Hollandse 100, een schaats- en fietsevenement dat geld ophaalde voor onderzoek tegen lymfklierkanker.


Team Van Werven sponsort Tim, die vijf jaar lang leukemie had en nu Alpe d'Huzes gaat fietsen.

Op de Weissensee gingen zes medewerkers van sponsor Van Werven met het team mee naar de Weissensee, waar zij de Alternatieve Elfstedentocht schaatsten en 17.000 euro inzamelden voor het René Kids Centre. Dit jaar sponsorde de stichting waaronder het team valt, We Recycle and Sport 4 Kids, ook 5.000 euro aan de loopmarathon die jaarlijks bij het René Kids Centre in Namibië wordt georganiseerd. Honderden kinderen worden daarmee gestimuleerd om te dromen van een toekomst en tegelijkertijd structuur in hun leven aan te brengen. Het René Kids Centre is het kindertehuis dat René Ruitenberg opzette in één van de armste wijken in het land.

Ex-marathonschaatser Geert Plender staat met directeur van Van Werven, Wilfred van Werven, aan de basis van het huidige team. “Onze visie is dat topsport mensen verbindt en in beweging kan zetten. Ons schaatsteam bindt in totaal bijna 40 bedrijven, die allemaal zowel graag het team steunen, als het maatschappelijk belang zien. We zien ook dat veel mensen geïnspireerd raken om met ons team te gaan sporten. Komende winter gaan we daarom met 40 mensen naar de Weissensee, in plaats van zes in het afgelopen jaar. We stellen onszelf tot doel 40.000 euro op te halen.”

“Dat zijn in principe nog steeds bescheiden bedragen als je ziet hoe groot de behoefte aan hulp is, maar het maakt écht verschil voor heel veel mensen die het slecht hebben. Als topsporter ben je misschien veel met jezelf bezig, maar kun je tegelijkertijd heel betekenisvol zijn.”


Zes medewerkers van Van Werven reden, gesteund door team Van Werven, de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Van Werven en Heicom op Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg

Klik om te lezen