Menu

Managing Director Plastic Recycling


Bij jou is ons plastic in goede handen! Wij zijn voor onze divisie Plastic Recyling op zoek naar internationaal georienteerde

Managing Director


Je bent een tactisch entrepreneur die is toegewijd aan de missie van Van Werven. Binnen jouw sleutelrol als Managing Director heb je verbindend vermogen en coachende vaardigheden om de landendirecteuren te verbinden. Je overziet de diverse belangen en maakt samen met je team keuzes om de Europese markt optimaal te bedienen vanuit de diverse locaties. Deze vaardigheden maken je een echte strateeg.

Geduld en gedrevenheid zijn essentiële eigenschappen die je bezit. Je begrijpt dat succes tijd vergt, maar je bent vastbesloten om resultaten te behalen. Je voelt je verantwoordelijk voor het behalen van de doelen en spreekt de taal van de werkvloer. Je hebt de flexibiliteit om de directeuren in de diverse landen aan te sturen met behoud van hun eigen cultuur.

Als Managing Director plastic recycling ben je slagvaardig en kun je goed omgaan met de dynamiek binnen een familiebedrijf. Je hebt het vermogen om te innoveren en initiatief te nemen, terwijl je respect hebt voor de tradities en geschiedenis van het bedrijf. Jouw rol is van cruciaal belang binnen de organisatie. Je zult verantwoordelijk zijn voor het (door)ontwikkelen en implementeren van een strategische visie voor de plastic recycling divisie. Je benut mogelijke kansen zoals subsidies en de handel in CO2-emissierechten. Je zult fungeren als internationaal boegbeeld van de organisatie en actief netwerken op internationaal niveau. Je bent regelmatig aanwezig in Den Haag en Brussel om de lobby te voeren voor betere regelgeving rondom plastic recycling en je bent of wordt een bekende binnen de diverse Europese brancheorganisaties.

 

Functie eisen

  • Werkervaring in een multinational; ervaring in een familiebedrijf is een pre;
  • financieel onderlegd;
  • technische kennis en inzicht in de huidige plastic recycling markt is een pré;
  • deskundig in het opstellen en vertalen van strategische visies naar korte- en middellange businessplannen;
  • bereidheid tot internationaal reizen en overnachten, wat circa 40% van de tijd zal beslaan.
 

Wie zijn wij?

Al bijna 80 jaar zijn wij altijd op zoek naar logische verbindingen en echte oplossingen. Authentiek en oprecht ondernemerschap is kenmerkend voor ons. Wij proberen ons altijd aan te passen aan een veranderende wereld, zonder daarbij onze oorspronkelijke missie uit het oog te verliezen. Met een praktische instelling (“boerenverstand”) kijken we op een unieke manier naar uitdagingen. Door middel van inspirerende en innovatieve oplossingen streven we ernaar om in de toekomst verschil te maken, met een diep respect voor mens en milieu. Onze geschiedenis van transformatie, diversificatie en pionieren in ondermeer kunststofrecycling zijn daarvan het bewijs.

Heb je interesse in deze functie, neem dan contact op via Newroadz. Dit externe bureau is verantwoordelijk voor alle sollicitaties op de functie van Managing Director.